Σάββατο , 20 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

46 μαθητές και εκπαιδευτικοί από χώρες της Ε.Ε στο Σκουροχώρι Ηλείας

Στα πλαίσια του προγράμματος Εrasmus+ Cultural Festivals

Το Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου Ηλείας διακρίνεται εδώ και χρόνια για την εξωστρέφειά του και τη συμμετοχή του σε καινοτόμες δράσεις.

Tην εβδομάδα 28 Μαρτίου με 1 Απριλίου υποδέχεται 46 μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Σλοβενία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία οι οποίοι θα έλθουν στα πλαίσια του προγράμματος Εrasmus+ Cultural Festivals και θα γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή του Πύργου και της Ηλείας σε μια σειρά δράσεων που έχουν οργανωθεί από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του προγράμματος κα Ζέτα Aδαμοπούλου και την παιδαγωγική ομάδα του Εrasmus+ του σχολείου.

Να σημειωθεί πως ανάμεσα στα σχολεία που θα επισκεφθούν την Ηλεία θα είναι και η διευθύντρια του Σχολείου Νίκος Καζανττζάκης της πόλης Μπραιλα της Ρουμανίας κα.Daniela Surdu.

Θυμίζουμε πως μετα από επιστολή του διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου κ.Αθανάσιου Κατσίμπελη η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη χαρά στην πρωτοβουλία του Σχολείου της Ηλείας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+”Cultural Festivals”, για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης των Ελλήνων ομογενών στην πόλη Βραΐλα της Ρουμανίας και του Γυμνασίου «Νίκος Καζαντζάκης», όπου έχουν φοιτήσει χιλιάδες Έλληνες μαθητές από το 1900.

Όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης, «στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και ενισχύουμε με κάθε τρόπο τους φορείς της απανταχού Διασποράς για τη διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού και πνεύματος».

Συνοδοιπόροι σε αυτήν την προσπάθεια στάθηκαν οι Εκδόσεις Καζαντζάκη και η εκδότρια κα Νίκη Σταύρου δωρίζοντας έργα του μεγάλου συγγραφέα μας, ο Όμιλος ‘Alter Ego’ με βιβλία και ειδικές εκδόσεις για τους Ήρωες της Επανάστασης του ’21 από τις ιστορικές βιβλιοθήκες των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» και το Πολεμικό Μουσείο με παιχνίδια γνώσεων για το 1821.

Στο σχολείο έχει προσκληθεί και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Ανδρέας Κατσανιώτης ο οποίος θα βρίσκεται αύριο Κυριακή στην Ηλεία με σκοπό να μιλήσει από κοντά με τις αποστολές των χωρών του προγράμματος Εrasmus+ και ειδικότερα με την αποστολή του σχολείου “Νίκος Καζαντζάκης” της Ρουμανίας.

*Ενημέρωση από:

Αθανάσιος Κατσίμπελης
Δάσκαλος ΠΕ70-M.Ed, Νομικός ΠΕ78-M.Sc in Education management
Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φρίκη….Συζυγοκτόνος μεταφέρει σε βαλίτσα το πτώμα της γυναίκας του που είχε παντρευτεί πριν 4 μέρες… [ΒΙΝΤΕΟ]

Ένα  βίντεο – φρίκη με υπόθεση  γυναικοκτονίας….  46χρονος άνδρας μεταφέρει το πτώμα της γυναίκας που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *