Σάββατο , 10 Ιουνίου 2023

480.000 € για μελέτη αντιπλημμυρικών έργων στον Ορχομενό

 

Χρηματοδότηση 480.000 € από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη μελέτη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας Ορχομενού

 Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης της πράξης: «ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΡΓΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων».

Φυσικό αντικείμενο της πράξης είναι η εκπόνηση των μελετών σχεδιασμού για την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε τρεις περιοχές της πόλης του Ορχομενού. Συγκεκριμένα, προβλέπεται να σχεδιαστούν -και έπειτα να κατασκευαστούν- τάφροι όμβριων υδάτων συνολικού μήκους 1.770 μέτρων περίπου.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η συνολική δημόσια δαπάνη της πράξης ανέρχεται σε 480.162,02 ευρώ και δικαιούχος είναι ο Δήμος Ορχομενού.

 Μετά την υπογραφή των αποφάσεων ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Θωρακίζουμε τον τόπο μας με κάθε μέσο, αλλά πάντα κατόπιν μελέτης, ώστε οι παρεμβάσεις να είναι καλά σχεδιασμένες και στοχευμένες.

Με χρηματοδότηση ύψους 480.162,02 ευρώ, ο Δήμος Ορχομενού θα προχωρήσει πλέον στην εκπόνηση των αναγκαίων μελετών, με στόχο τη δημιουργία τάφρων όμβριων υδάτων, συνολικού μήκους 1.770 μέτρων, για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης του Ορχομενού».

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αλ. Τσίπρας από Λάρισα: “Νέο παραγωγικό μοντέλο για να συγκλίνουμε με την Ευρώπη”

  Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *