Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

5 νέα τοπόσημα-παρατηρητήρια πουλιών σχεδιάστηκαν για την διαδρομή του Γύρου της Κλείσοβας στο Μεσολόγγι

To Σάββατο 4 Ιουνίου παρουσιάστηκαν στον Τοπικό Κόμβο_Local HUB του Messolonghi by Locals τα 5 νέα τοπόσημα-παρατηρητήρια πουλιών που σχεδιάστηκαν για την διαδρομή του Γύρου της Κλείσοβας στο Μεσολόγγι.
Οι επισκέπτες της έκθεσης εντυπωσιάστηκαν από τις μακέτες και κατανόησαν τη νέα προοπτική που γεννιέται για το Μεσολόγγι εφόσον κατασκευαστούν τα παρατηρητήρια που σχεδιάστηκαν για την Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας.

To ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ-MESSOLONGHI BY LOCALS και η ερευνητική ομάδα της καθηγήτριας του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κ. Λιάπη παρουσίασαν τα νέα τοπόσημα τα οποία εκτός από το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον τους, αποτελούν και μία πρόταση για το μέλλον του Μεσολογγίου. Ένα μέλλον που έχει ως χαρακτηριστικά τις ήπιες υποδομές, την ανάδειξη της πλούσιας βιοποικιλότητας της λιμνοθάλασσας και της συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης.

Στόχος του σχεδιασμού των παρατηρητηρίων είναι η δημιουργία νέων τοπόσημων που θα αναδείξουν τον υγρότοπο του Μεσολογγίου, θα σηματοδοτήσουν την περιβαλλοντική αξία της λιμνοθάλασσας όσο και την ανάγκη για την προστασία και αξιοποίηση της.

Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά 11:00-14:00 και 19:00-21:00
Πληροφορίες: info@messolonghibylocals.com ή τηλεφωνικά στο 2631302048

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου “Σχεδιασμός νέου τοπόσημου στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού”. Το έργο υλοποιήθηκε από τον οργανισμό ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα της καθηγήτριας του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κ. Λιάπη. Το έργο έχει τεθεί υπό την αιγίδα και επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε περιοχές του Βόλου

Εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου -5- περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *