Κυριακή , 29 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

600.000 € για αντικατάσταση αγωγών αμιάντου στο Τρίκορφο

Νέο έργο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Προγραμματική Σύμβαση συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η συνεργασία για την υλοποίηση του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ», αρχικού προϋπολογισμού 600.000 €.

Το έργο κρίνεται αναγκαίο, καθώς υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την υδροδότηση της Κοινότητας Τρικόρφου. Το συνολικό μήκος του νέου δικτύου είναι 6.568,49 μέτρα. Κατά μήκος του δικτύου προβλέπεται να εγκατασταθούν και νέες ενδιάμεσες δεξαμενές.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο facebook

Το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Δωρίδος και για την υλοποίηση του έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 500.000 €, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το υπόλοιπο ποσό – αν απαιτηθεί μετά την έκπτωση που θα προκύψει από τη δημοπράτηση- θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Δωρίδος.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Προχωρούμε στην αντικατάσταση αγωγών αμιάντου από δίκτυα ύδρευσης, στο Τρίκορφο. Πορευόμαστε χέρι χέρι με τον Δήμο Δωρίδος σε ένα σημαντικό έργο για τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής».

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης, δήλωσε: «Ένα ακόμα μεγάλο έργο που θα δώσει μόνιμη και ασφαλή λύση στο πρόβλημα ύδρευσης του Τρικόρφου, με την αρωγή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μπαίνει στην τελική ευθεία.
»Με εξασφαλισμένες πιστώσεις προχωράμε στη δημοπράτηση του έργου που θα αυξήσει την ποσότητα πόσιμου νερού από τις πηγές, θα περιορίσει τις διαρροές του εξωτερικού δικτύου και θα βελτιώσει την ποιότητα του νερού, αφού καταργεί και αντικαθιστά οριστικά το τελευταίο τμήμα δικτύου από αμιαντοσωλήνα.
»Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Σπανό για τη βοήθειά του σε ένα τόσο σημαντικό έργο, όπως επίσης να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες, υπηρεσιακούς και αιρετούς, της Περιφέρειας και του Δήμου μας για την ολοκλήρωση της προσπάθειας».

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η “Στερεά Υπεροχής” για τις ρυθμίσεις Βορίδη, σχετικά με τη λειτουργία των οργάνων των ΟΤΑ

Η δήλωση  από την περιφερειακή παράταξης της Στερεάς Ελλάδας “Στερεά Υπεροχής” για τις ρυθμίσεις Βορίδη, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *