Δευτέρα , 27 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

99.200.000€ από το νέο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027 για Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και Χωρικές Επενδύσεις

Μεγαλύτερη ταχύτητα και αυτοματισμό ενεργειών ώστε τα έργα να ολοκληρώνονται στην ώρα τους και τα οφέλη τους να αποδίδονται γρήγορα στην κοινωνία ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στην 1η τεχνική συνάντηση εργασίας για τις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του νέου ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και πραγματοποιήθηκε στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών από τους Δήμους Λαρισαίων, Βόλου, Τρικκαίων και Καρδίτσας. Ακολουθούν το επόμενο διάστημα συναντήσεις ανά Δήμο για την εξειδίκευση των Στρατηγικών ΒΑΑ με στόχο την έγκριση των νέων Προγραμμάτων μέσα στο 2023.

«Με τους Δήμους έχουμε δημιουργική συνεργασία, είμαστε μια ομάδα που εργάζεται με ευθύνη λόγων και έργων και πετύχαμε πολλά για να αλλάξουμε την εικόνα και τη λειτουργικότητα των αστικών κέντρων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

«Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερους χρηματοδοτικούς πόρους, διαχειριστική εμπειρία και καθορισμένο πρωτόκολλο ενεργειών. Προτεραιότητα είναι η ωρίμανση μελετών και έργων για να φτάνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Προχωράμε σε κοινό μέτωπο, με συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση και με σχέδιο έργων που προεξοφλούν το μέλλον» πρόσθεσε ο Κώστας Αγοραστός. Στο νέο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027 προβλέπονται πόροι συνολικού ύψους 99,2 εκατομμυρίων ευρώ για την Ολοκληρωμένη Εδαφική και Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη. Συγκεκριμένα:

– πόροι ύψους 71,7 εκατομμυρίων ευρώ διατίθενται για τις 4 νέες ΒΑΑ σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα και

-πόροι ύψους 27,6 εκατομμύρια ευρώ για τις 2 Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) στην περιοχή των Βορείων Σποράδων και στη Διαδρομή Πολιτισμού – Τουρισμού στη Θεσσαλία και για 2 νέες Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις σε περιοχές που καταγράφουν αναπτυξιακή υστέρηση, μείωση πληθυσμού και εμπόδια ανάπτυξης.

Επιπλέον, για την υποστήριξη εκπόνησης των Στρατηγικών ΒΑΑ δύνανται να διατεθούν στους Δήμους πόροι από την Τεχνική Βοήθεια του Προγράμματος ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Βόλτες κάνει τις βραδινές ώρες, όπως αναφέρουν κάτοικοι της Οξύνειας, αρκούδα η οποία μπαίνει σε αυλές σπιτιών και κάνει ζημιές σε κοτέτσια

Η αρκούδα (ή οι αρκούδες) κάνει συχνά την εμφάνισή της εντός του χωριού και σύμφωνα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *