Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Παγώνει» η όποια εξέλιξη στη δημοπράτηση της μελέτης για το έργο του δρόμου Λαμία -Καρπενήσι

Το Υπουργείο Υποδομών με υπογραφή του υπουργού Κων/νου Καραμανλή, με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, «παγώνει» την όποια εξέλιξη στη δημοπράτηση της μελέτης για το έργο του δρόμου Λαμία -Καρπενήσι και συγκεκριμένα για το τμήμα από το Νεοχωράκι έως την Σήραγγα Τυμφρηστού.

Πρόκειται για τον οδικό άξονα Λαμία – Καρπενήσι και ειδικότερα για τα τμήματα Σταυρός Λαμίας – Καστρί και Νεοχωράκι – σήραγγα Τυμφρηστού, συνολικού μήκους 22 χιλιομέτρων, η προκήρυξη της μελέτης του οποίου, ανακαλείται, για λόγους που εξηγούνται στην απόφαση.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα η απόφαση του υπουργού, αναφέρει:

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την ανάκληση της προκήρυξης του διαγωνισμού ανάθεσης της μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΈΤΗ ΟΔΙΚΟΎ ΆΞΟΝΑ ΛΑΜΊΑ – ΚΑΡΠΕΝΉΣΙ (ΣΤΑΎΡΟΣ ΑΝ. ΣΤΌΜΙΟ ΣΉΡΑΓΓΑΣ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΎ ΚΑΤΆ ΤΜΉΜΑΤΑ, ΤΜΉΜΑ ΝΕΟΧΩΡΆΚΙ ΑΝ. ΣΤΌΜΙΟ ΣΉΡΑΓΓΑΣ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΎ) σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ 12 του ν. 3316/2005, λόγω παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος από τη δημοπράτηση της μελέτης εξαιτίας υποβολής πολλαπλών προσφύγων και αιτημάτων αναστολής».

Να σημειωθεί πως εξαρχής είχε τονιστεί η «στρεβλή διαδικασία του διαγωνισμού» που έγινε με τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε νόμο το 2016 και είχε καταγγελθεί η εμπλοκή των μελετητικών γραφείων σε έναν φαύλο κύκλο ενστάσεων, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός της μελέτης να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη, έξι χρόνια μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Ουσιαστικά η εξέλιξη αυτή είχε προαναγγελθεί, με το Υπουργείο να δεσμεύεται πως, εντός του 2022, θα κατατεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου και ότι άλλο απαιτείται, ώστε να είναι δυνατή η δημοπράτηση του, με το σύστημα ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, στις αρχές του 2023. Για τα παραπάνω είχε ενημερώσει στις αρχές Φεβρουαρίου, ο βουλευτής της Ευρυτανίας Κ. Κοντογεώργος.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ένας από τους βασικούς στόχους της απώλειας βάρους είναι το μειωμένο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς

Κι ενώ υπάρχουν δεκάδες προγράμματα γυμναστικής και διατροφικά μυστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *