Breaking News

Τέλος και επίσημα για τις μάσκες σε κλειστούς χώρους και Super Market – Πού είναι υποχρεωτική

Όπως έχουμε ενημερώσει, από την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022  καταργείται το μέτρο με την υποχρεωτική χρήση για τις μάσκες και η είσοδος σε καταστήματα, σούπερ μάρκετ, τράπεζες και γενικά εσωτερικούς χώρους θα είναι πλέον «ελεύθερη».

Φυσικά όποιος θέλει να φοράει μάσκα θα μπορεί.

Προσοχή: παραμένει ισχυρή η σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Μετά από σχεδόν δυο χρόνια επιβολής του μέτρου απελευθερωνόμαστε από τις μάσκες, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, οι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται σε όλους τους εσωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα, χωρίς να κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο.

Πού παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Εξαίρεση αποτελούν οι χώροι παροχής υπηρεσιών υγείας και οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς και τα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ). Αντίθετα, στα υπεραστικά μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου οι θέσεις των επιβατών είναι αριθμημένες (ΚΤΕΛ – ΤΡΕΝΑ), δεν θα απαιτείται η χρήση μάσκας, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα αεροπλάνα.

Χωρίς μάσκα θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους μαθητές και σπουδαστές. Εξαιρούνται όσοι συμμετέχουν, είτε ως υποψήφιοι είτε ως επιβλέποντες, σε εξετάσεις, πανελλαδικές -πανελλήνιες 2022, πανεπιστημιακές, προαγωγικές, ξένων γλωσσών κ.ά.

Τονίζεται ότι εκκρεμεί ακόμα η εισήγηση των ειδικών για το τι θα ισχύσει στα πλοία σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας (προς το παρόν παραμένει υποχρεωτική), με την επιτροπή να εξετάζει το συγκεκριμένο θέμα πιθανότατα αύριο.

Super Market
Αν και αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη δεδομένου ότι αποτελούν χώρους με υψηλή διασπορά, τελικά η Επιτροπή αποφάσισε να καταργήσει και εκεί τις μάσκες όπως ακριβώς και στο λιανεμπόριο και οι πολίτες θα μπορούν για πρώτη φορά να κάνουν τα ψώνια τους ελεύθερα χωρίς μάσκες.

 

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Δες επίσης

Σε κρίσιμη κατάσταση η 16χρονη, την οποία παρέσυρε ασυνείδητος οδηγός μηχανής στη Λιοσίων

Ένα 16χρονο κορίτσι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ΚΑΤ, μετά από τροχαίο με παράσυρση και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *