Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια στα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μακρακώμης

Ο Δήμος  Μακρακώμης ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας  στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Σαφέστατα τέτοια σεμινάρια είναι χρήσιμα για τα παιδιά και πρέπει να προγραμματίζονται τακτικά.

Σημειώνουμε όμως ότι πλέον χρήσιμο στο τομέα της εκπαίδευσης της κυκλοφοριακής αγωγής, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Κλωνί, είναι κλειστό… Εκεί που έχουν δοθεί τόσα χρήματα για την κατασκευή και λειτουργία του που θα μπορούσε να φέρνει κόσμο και εκδρομείς και από άλλες περιοχές… Το Πάρκο είναι κλειστό και γεμάτο χόρτα…

Οι αρμόδιοι πρέπει επιτέλους να το λειτουργήσουν προς όφελος των παιδιών σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Άλλο η θεωρία στα σχολεία και μάλιστα για λιγότερο από μία ώρα  και άλλο η πράξη με τα παιδιά να συμμετέχουν πραγματικά στην κυκλοφοριακή αγωγή, οδηγώντας, μαθαίνοντας  και να χαίρονται αυτό που κάνουν. Κάντε λοιπόν, ανοίξτε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής να το χειροκροτήσουμε όλοι.

Επιπλέον, η θεωρία που μαθαίνουν τα παιδιά, όμως όταν βγαίνουν έξω και βλέπουν την κατάσταση στην Λεωφόρο Κρίκου, αντιλαμβάνονται ακόμη και τα παιδιά  ότι δεν δίνεται έτσι το σωστό παράδειγμα… Άλλα τα μαθαίνουν μέσα θεωρητικά και άλλα αντιμετωπίζουν στην πραγματικότητα έξω…

Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Μακρακώμης:

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας ολοκληρώθηκε στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μακρακώμης.

Η Κυκλοφοριακή Αγωγή, αναγκαίος πυλώνας της Οδικής Ασφάλειας, συνιστά τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης προκειμένου να λειτουργούμε υπεύθυνα ως οδηγοί, ως πεζοί, ως συνεπιβάτες ως δικυκλιστές.

Η Κυκλοφοριακή Αγωγή μέσα από τη μύηση των παιδιών στην κατάλληλη οδική συμπεριφορά με θεωρητικό αλλά και βιωματικό τρόπο, είναι ένα σύντομο και ασφαλές μονοπάτι για να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους στον δρόμο αλλά και να εξελιχθούν σε ευσυνείδητους οδηγούς και χρήστες του οδικού δικτύου.

Το ενημερωτικό σεμινάριο περιλάμβανε αναγνώριση και εκμάθηση των βασικών σημάτων κυκλοφορίας μέσω παιχνιδιού, διέλευση από διάβαση πεζών, χειροτεχνίες, φύλλο εργασίας με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή, επαφή με το περιπολικό και ανταλλαγή ευχών για καλό καλοκαίρι μέσω ασυρμάτου με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Λαμίας.

Ήτανε μια πρωτοβουλία της Εντεταλμένης Δημοτικού Συμβούλου σε θέματα Παιδείας κας Ρήγα Λαμπρινής-Λυδίας μετά από αίτημα στην Διεύθυνση της Αστυνομίας Φθιώτιδας την οποία ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση και άψογη συνεργασία!

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Θλίψη για τον 40χρονο Χάρη που έφυγε από την ζωή…

  Μεγάλη θλίψη προκαλεί η είδηση του χαμού ενός νέου ανθρώπου από την Φθιώτιδα…   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *