Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Χρήστος Σταϊκούρας: Έλεγχος και συντήρηση των υφιστάμενων έργων υποδομής

 

Την παρακάτω ανάρτηση έκανε (24/10/2023)  ο Υπουργός  Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊούρας σχετικά με τον έλεγχο και την συντήρηση των υφιστάμενων έργων υποδομής.

 

“3η Δέσμη Πολιτικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: Ο έλεγχος και η συντήρηση υφιστάμενων έργων υποδομής.

Για παράδειγμα, οι γέφυρες αποτελούν σημαντικό μέρος του δομικού πλούτου της χώρας μας.

🔹Μέσα στην εβδομάδα, πιθανότατα, προχωράμε στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την έγκριση του Κανονισμού Επιθεώρησης και Συντήρησης Γεφυρών, καθώς και για τη συγκρότηση της Διοικητικής Αρχής Γεφυρών.

🔹Με τον τρόπο αυτό καθορίζονται οι υποχρεώσεις των φορέων λειτουργίας και συντήρησης των γεφυρών και προσδιορίζεται η ακριβής μεθοδολογία για την καταγραφή και παρακολούθηση της κατάστασης και της συντήρησης όλων των γεφυρών της χώρας, με μήκος μεγαλύτερο των 6 μέτρων.

🔹Ταυτόχρονα έχει προετοιμαστεί και το Εθνικό Μητρώο Γεφυρών το οποίο, με τη συνδρομή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα παρουσιασθεί σε κατάλληλη διαδικτυακή πλατφόρμα.

🔹Μέσω της ψηφιακής αυτής εφαρμογής θα γίνεται η πλήρης καταγραφή και αποτύπωση της κατάστασης και των ενεργειών για τη συντήρηση και λειτουργία των γεφυρών από τους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς λειτουργίας και συντήρησης, καθώς και η συστηματική παρακολούθηση από τη Διοικητική Αρχή Γεφυρών της εφαρμογής του Κανονισμού.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αγέλη αγριογούρουνων στην Εύβοια, καταστρέφουν τα πάντα αναζητώντας τροφή

Αυξημένη η κίνηση αγριογούρουνων στην Εύβοια Σύμφωνα με το evima.gr, για αυξημένη κίνηση αγριογούρουνων και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *