Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ημερίδα διαβούλευσης στον Βόλο για τον Τουρισμό και τον Πολισμό για το πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-2027

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινώνει τη διεξαγωγή τεσσάρων ημερίδων διαβούλευσης για την οριστικοποίηση των δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της έρευνας-καινοτομίας που θα προκηρυχθούν προσεχώς από το Πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-2027. Οι δράσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης της τάξης των 70 εκατομμυρίων Ευρώ στο πλαίσιο της περιφερειακής στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης.

Στον Βόλο η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου από τις 17:00 έως τις 21:00 στο ξενοδοχείο Domotel Xenia και τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι «Τουρισμός- Πολιτισμός».

Μέσω των θεματικών ημερίδων διαβούλευσης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιδιώκει να συμπληρώσει και να οριστικοποιήσει τα Κείμενα Βάσης ώστε να μπορέσει να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση προσκλήσεων για χρηματοδότηση έργων μέσω του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027.

Η συνδρομή του παραγωγικού ιστού, της αυτοδιοίκησης, των ερευνητών και της κοινωνίας των πολιτών στην παραπάνω διαδικασία είναι κρίσιμη, δεδομένου ότι βάσει των Κανονισμών λειτουργίας του ΕΣΠΑ 2021-2027, αν δεν έχει προβλεφθεί κάποια δράση, δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί.

Σε κάθε ημερίδα, η συζήτηση θα γίνει σε συνεδρίες διάρκειας 2,5 ωρών με έμφαση & ικανό χρόνο για ανάδραση από το κοινό στα ακόλουθα θέματα:

Α. Κατάσταση του Τομέα (επιχειρηματική διάρθρωση και προκλήσεις όπως αναγνωρίζονται στα ΚΒ)

Περιφερειακές απολήξεις έρευνας και καινοτομίας (Τομέας Προτεραιότητας & σχετικές Οριζόντιες, όπου είναι εφαρμόσιμο, π.χ., ΨΤΕ για όλους, χωρικά για Τουρισμό, κ.ο.κ.) και συζήτηση με το κοινό για επιβεβαίωση ή αλλαγές.

 

Προτεραιότητες για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας:

Τεχνολογικός εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων

Προτεραιότητες για ίδρυση νέων επιχειρήσεων

Επενδύσεις για την υποστήριξη της ψηφιακής μετάβασης

Επενδύσεις για την υποστήριξη της πράσινης μετάβασης

Β. Συζήτηση με το κοινό για επιβεβαίωση ή αλλαγές

Συζήτηση με το κοινό για ανάγκες σε δεξιότητες ή/και ειδικότητες

Παρουσίαση εργαλείων πολιτικής (Πίνακας ενότητας 4.1 στα ΚΒ) και συζήτηση για αλλαγές ή προσθήκες.

Σύνοψη των αποτελεσμάτων της συζήτησης.

Την παρουσίαση του Κειμένου Βάσης θα αναλάβουν να κάνουν τα μέλη των εμπλεκόμενων ΘΟΕ. Για τους συμμετέχοντες στις ημερίδες, η προεγγραφή είναι υποχρεωτική στο σύνδεσμο https://forms.gle/jFbfURmEEC5Sh3M18

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στην Κύμη το Σάββατο 18 Μαΐου η 7η Συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στ. Ελλάδας

Κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου, Νίκου Μπαράκου, την οποία αποδέχτηκε ο πρόεδρος κ. Ν. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *