Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το ΚΚΕ Φθιώτιδας για την τροφική δηλητηρίαση των μαθητών στη Λαμία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΚΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Το περιστατικό μαζικής τροφικής δηλητηρίασης από σχολικά γεύματα σε σχολεία της πόλης, όπως αναφέρθηκε από πολλούς γονείς και εκπαιδευτικούς την Πέμπτη 16 Μάη 2024, είναι άλλη μια απόδειξη για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και στα σχολεία της περιοχής μας .

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της “εκπαιδευτικής πολιτικής” της Κυβέρνησης της ΝΔ – στα χνάρια των προηγούμενων: μαθητές Δημοτικού να καταναλώνουν μέχρι ακατάλληλα γεύματα μέσα στο ίδιο τους το σχολείο και να οδηγούνται στο Νοσοκομείο (!). Αυτό είναι το “σύγχρονο σχολείο” εν έτει 2024: μαθητές να πηγαίνουν υγιείς στο σχολείο και να γυρίζουν δηλητηριασμένοι. Αντί να εξασφαλίζεται η ποιοτική και δωρεάν σίτιση στα σχολεία με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, έχει παραδοθεί στις εργολαβίες που κάνουν μπίζνες με το λιγότερο δυνατό κόστος. Με λίγα λόγια, η Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας – με την ανάθεση του “έργου” αυτού στους Δήμους – παζαρεύουν το φαγητό και κατ’ επέκταση την υγεία των παιδιών με τον κάθε εργολάβο, ο οποίος κερδίζει στις πλάτες των μαθητών και των οικογενειών τους.

Μάλιστα, αυτό συμβαίνει την ίδια ώρα που έχει εκτιναχθεί στα ύψη η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης και κατανάλωσης και τα δωρεάν σχολικά γεύματα αποτελούν ανακούφιση για αρκετές οικογένειες, ενώ για κάποιες είναι και το μοναδικό γεύμα που μπαίνει στο σπίτι. Βέβαια, ακόμη και αυτό το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, δεν εφαρμόζεται καν σε όλες τις σχολικές δομές. Συγκεκριμένα, στον Νομό Φθιώτιδας, το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων εφαρμόζεται επιλεκτικά στα Δημοτικά Σχολεία, σε πολύ λιγότερα Νηπιαγωγεία και σε ακόμα πιο λίγα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τώρα ζητείται από τους εκπαιδευτικούς να κάνουν και τους ελεγκτές ποιότητας των σχολικών γευμάτων, μεταξύ όλων των άλλων ρόλων που αναγκάζονται να φέρουν εις πέρας ελλείψει προσωπικού (ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, διοικητικού προσωπικού).
Η σίτιση των μαθητών δεν είναι ούτε πολυτέλεια, ούτε πεδίο κερδοφορίας.
Απαιτούμε:
Να εξασφαλιστεί άμεσα η παρασκευή, η ποιότητα και ο έλεγχος των γευμάτων με κρατική ευθύνη και να επεκταθεί σε όλους τους μαθητές και τα σχολεία, χωρίς διακρίσεις, με υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας γεύματα.
Να μην συγκαλυφθεί το τραγικό αυτό περιστατικό και να αποδοθούν οι ευθύνες για τη δηλητηρίαση των μαθητών της πόλης μας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Καμένων Βούρλων: Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η ενημέρωση  από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Σπύρο Αντερριώτη   Δελτίο τύπου «Απαγόρευση διέλευσης, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *