Breaking News

Νέες συμφωνίες από την Eurobank: Απέκτησε ποσοστό 12,848% στην Ελληνική Τράπεζα και 8,58% στην Demetra Holdings

Η Eurobank ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνιών για την απόκτηση ποσοστού 12,848% στην Ελληνική Τράπεζα και 8,58% στην Demetra Holdings

Η «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία» («Eurobank»), θυγατρική της «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία», ανακοινώνει τη σύναψη συμβάσεων αγοραπωλησίας μετοχών («SPA») με την Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου, το Ταμείο Ευημερίας Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου, το Ταμείο (Ψυχικής και Σωματικής) Υγείας Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου και το Ταμείο Προνοίας Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου («Πωλητές») βάσει των οποίων, η Eurobank συμφώνησε να αποκτήσει ποσοστό 12,848% (53.037.786 μετοχές) στην Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ («Ελληνική Τράπεζα») αντί συνολικού τιμήματος €243 εκ. ευρώ περίπου ή €4,58 ανά μετοχή («Συναλλαγή»).

Η Συναλλαγή υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις και θα ολοκληρωθεί μετά την πλήρη εκπλήρωσή τους και σε κάθε περίπτωση όχι νωρίτερα από την 8ηΦεβρουαρίου 2025, δηλαδή έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης.

Μέχρι τότε,οι Πωλητές θα συνεχίσουν να διατηρούν την πλήρη νομική και πραγματική κυριότητα των μετοχών προς πώληση, καθώς και όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτές.

Η Eurobank κατέχει ήδη ποσοστό 55,962% στην Ελληνική Τράπεζα και μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η συμμετοχή της θα ανέλθει σε 68,81%. Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νόμου περί Δημοσίων Προτάσεων του 2007 της Κυπριακής νομοθεσίας, η Eurobank, με την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, θα προβεί σε Δημόσια Πρόταση για όλες τις μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας που δε θα της ανήκουν εκείνη τη χρονική στιγμή.

Επιπλέον η Eurobank ανακοινώνει τη σύναψη συμβάσεων αγοραπωλησίας μετοχών με το Ταμείο Ευημερίας Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου, το Ταμείο (Ψυχικής και Σωματικής) Υγείας Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου και το Ταμείο Προνοίας Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου βάσει των οποίων, η Eurobank συμφώνησε να αποκτήσει ποσοστό 8,58% (17.152.353 μετοχές) στην Demetra Holdings Plc («Demetra») αντί συνολικού τιμήματος €32,4 εκ. περίπου ή €1,89 ανά μετοχή. H Demetra είναι εταιρεία συμμετοχών (Holding Company) και μεταξύ άλλων κατέχειποσοστό 21,3% στην Ελληνική Τράπεζα, αποτελώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο. Η λογιστική αξία της συμμετοχής στην Ελληνική Τράπεζα αντιπροσωπεύει περίπου το 77% της καθαρής θέσης της Demetraμεβάση τα δημοσιευμένα στοιχεία της 30.06.2024.

 

Δες επίσης

Οργισμένη η αδερφή του 21χρονου Νικήτα επιτέθηκε στους αστυνομικούς στην κηδεία – «Να φύγετε» – «Ήρθατε τώρα που τον σκότωσαν» [BINTEO]

Οργισμένη ήταν η οικογένεια του 21χρονου Νικήτα για την παρουσία αστυνομικών στην κηδεία του νεαρού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *