Μεγάλες αναταραχές στην Τουρκία μετά την σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου
Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου αρνήθηκε τις κατηγορίες περί διαφθοράς που του αποδίδονται, σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters. Την ίδια ώρα, στην Κωνσταντινούπολη η ένταση χτυπάει «κόκκινο» με 300.000 ανθρώπους να διαδηλώνουν υπέρ του δημάρχου και την Αστυνομία να «απαντάει» με πλαστικές σφαίρες.
«Απορρίπτω κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς» είπε προς υπεράσπισή του ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, σύμφωνα με το έγγραφο. Ο Ιμάμογλου, σημαίνoν στέλεχος της αντιπολίτευσης και πιθανός αντίπαλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επόμενες προεδρικές εκλογές, κλήθηκε να απαντήσει σε τουλάχιστον 40 ερωτήσεις σχετικά με τους δημόσιους διαγωνισμούς του δήμου.
300.000 στους δρόμους για τον δήμαρχο Ιμάμογλου
Η τουρκική αντιπολίτευση κάλεσε τους πολίτες την Παρασκευή (21/3/25) να συμμετάσχουν σε μια «νύχτα δημοκρατίας». Νωρίς το βράδυ, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία διαβεβαίωσε πως 300.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να στηρίξουν τον δήμαρχο της πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου.
Περισσότερα στο newsit.gr
Fonografos.net Ειδησεογραφικό portal Φθιώτιδας και Κεντρικής Ελλάδας


