Διήμερο εκδηλώσεων αθλητισμού, επιστήμης και ψυχαγωγίας στη Λαμία

Ο Δήμος Λαμιέων ανακοινώνει τη συνδιοργάνωση και υποστήριξη τριών σημαντικών διοργανώσεων που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2025, αναδεικνύοντας τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία, την επιστημονική γνώση και την επαφή με τη φύση.

 

· Πανελλήνιοι Αγώνες Ιππικής Αντοχής – 22 & 23 Νοεμβρίου

Ο Δήμος Λαμιέων και ο Αθλητικός Ιππικός Όμιλος Λαμίας διοργανώνουν τους Πανελλήνιους Αγώνες Ιππικής Αντοχής, οι οποίοι θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στη Ροδίτσα.

Οι Αγώνες αναμένεται να προσελκύσουν περισσότερους από 70 αθλητές από όλη τη χώρα, προβάλλοντας την περιοχή ως σημείο αναφοράς για το άθλημα.

 

· 12η Γιορτή Σκακιού και Επιστημών – Κυριακή 23 Νοεμβρίου

Στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας θα πραγματοποιηθεί η 12η Γιορτή Σκακιού και Επιστημών, μια ημερίδα αφιερωμένη στη γνώση, τη δημιουργικότητα και την επαφή των παιδιών και των οικογενειών τους με τον κόσμο του σκακιού και των επιστημών.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων δράσεων: αστρονομία, γεωλογία, ρομποτική, πολιτιστικές δραστηριότητες, εργαστήρια δημιουργικότητας, παραδοσιακά παιχνίδια, κυνήγι θησαυρού και σιμουλτανέ. Στο πλαίσιο της Γιορτής θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σταμάτη Πουλιάση, με θέμα «Η δημιουργικότητα στα μαθηματικά και τη μουσική», ενώ θα παρουσιαστεί και ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό δρώμενο που συνδυάζει μουσική και ζωγραφική.

 

· 2η Βόλτα Enduro – Κυριακή 23 Νοεμβρίου

Ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με τη Λέσχη Δικυκλιστών Λαμίας, διοργανώνουν τη δεύτερη βόλτα Enduro και προσκαλούν όλους τους φίλους της μοτοσυκλέτας σε μια μοναδική περιπέτεια. Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στις 08:30 π.μ., από το χώρο στάθμευσης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, με κατεύθυνση προς το Καλαμάκι και διαδρομή μέσα σε πανέμορφα φυσικά τοπία.

Ο Δήμος Λαμιέων καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις και να στηρίξουν πρωτοβουλίες που προάγουν τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, την επιστήμη και την ψυχαγωγία.

Δες επίσης

Παρέμβαση Γιάννη Σαρακιώτη για τα κενά στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αμφίκλειας

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Σαρακιώτη για τα κενά στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αμφίκλειας Σε νέα κοινοβουλευτική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *