Breaking News

“Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν ενέκρινε την ΜΠΕ για τους ΑΣΠΗΕ σε ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ και ΜΑΚΡΥΡΑΧΗ της Οίτης”

Ανακοίνωση από την “Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης”

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν ενέκρινε την ΜΠΕ για τους ΑΣΠΗΕ σε ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ και ΜΑΚΡΥΡΑΧΗ της Οίτης

Με σημερινή της απόφαση (17.7.2026), η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς ΑΠΕΡΡΙΨΕ τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τους αιολικούς σταθμούς στις θέσεις ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ και ΜΑΚΡΥΡΑΧΗ της Οίτης!

Μετά το «μπλόκο» στη θέση «Πύργος», άλλη μια απειλή για την Οίτη απομακρύνεται. Οι κορυφογραμμές του βουνού, το σπάνιο οικοσύστημα και η βιοποικιλότητά του μένουν όρθια απέναντι στα σχέδια της άναρχης βιομηχανοποίησης.

Μένει η έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για τη θέση ΤΟΥΡΛΑ – ΒΛΙΤΟΤΣΟΥΜΑΡΟ και η δίκη στο ΣτΕ για το άλλο ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ, που έχει αναβληθεί για τις 7/10/2026.

Ο κοινός αγώνας των πολιτών, των τοπικών φορέων και της αυτοδιοίκησης, σε μια άψογη συνεργασία με τον κ Κόλλια, φέρνει αποτελέσματα.

Συνεχίζουμε άγρυπνοι για την οριστική προστασία της

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Δες επίσης

Μητρόπολη Φθιώτιδας: Χειροτονία διακόνου στην Παλαιοκερασιά

Στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλαιοκερασιάς, έναν από τους πολλούς Ναούς, που εγκαινίασε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *