Τρίτη , 28 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Α. Ξανθός: Δίλημμα των εκλογών θα είναι, ισχυρό δημόσιο ΕΣΥ ή συρρικνωμένο προς όφελος ιδιωτών

Δήλωση (on camera) του Τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέα Ξανθού

«Οι σημερινές κινητοποιήσεις των υγειονομικών αποτελούν κραυγή απόγνωσης για το παρόν και το μέλλον της δημόσιας περίθαλψης», δηλώνει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, σε on camera δήλωσή του.

Σημειώνοντας ότι «η δραματική επιδείνωση της κατάστασης στο ΕΣΥ είναι πλέον αδιαμφισβήτητη», καταλήγει ότι δίλημμα των επερχόμενων εκλογών θα είναι: «ισχυρό ΕΣΥ για δωρεάν, ισότιμη και ποιοτική φροντίδα ή συρρίκνωσή του προς όφελος των επιχειρηματιών υγείας».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Η δραματική επιδείνωση της κατάστασης στο ΕΣΥ είναι πλέον αδιαμφισβήτητη.

Η εξουθένωση του προσωπικού, οι παραιτήσεις γιατρών, η αποδιοργάνωση των νοσοκομείων και τα διαλυτικά φαινόμενα σε μονάδες υγείας της επαρχίας, οι ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων δημόσιων δομών όπως η Ογκολογική Μονάδα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», αλλά και το «ναυάγιο» της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή τριών νέων νοσοκομείων, έχουν την υπογραφή Μητσοτάκη.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις των υγειονομικών αποτελούν κραυγή απόγνωσης για το παρόν και το μέλλον της δημόσιας περίθαλψης.

Και αναδεικνύουν το πολιτικό δίλημμα των εκλογών: ισχυρό ΕΣΥ για δωρεάν, ισότιμη και ποιοτική φροντίδα ή συρρίκνωσή του προς όφελος των επιχειρηματιών υγείας;».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Για ποια θέματα συνεδριάζει υπό τον Πρωθυπουργό, το Υπουργικό Συμβούλιο

Στις 11:00 την Τρίτη 28/3/2023 θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *