Κυριακή , 4 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Ακόμη ένας χαμένος χρόνος για τον Οικισμό ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας”

Αναγνώστης μας απέστειλε επιστολή σχετικά τον Οικισμό ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας

Η νέα παράταση της εποπτείας του ΟΣΜΑΕΣ στο Υπ. Εθνικής Άμυνας, από το Υπ. Οικονομικών και η ανανέωση της θητείας του ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ από το Υπ. Εθνικής Άμυνας, ακόμη για ένα έτος, μέχρι 31-12-2023, είχε σαν αποτέλεσμα να μη γίνει ούτε φέτος η ένταξη του Οικισμού ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας στο Δήμο Λοκρών, που είναι ο φυσικός του χώρος.

Ο ΟΣΜΑΕΣ είναι ένας Αστικός Οικοδομικός Συνεταιρισμός ΝΠΙΔ, με απλούς πολίτες, αλλά με Στρατιωτική Δομή και Διοίκηση, διοριζόμενη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όχι εκλεγμένη από τη Γενική Συνέλευση, με καταστατικό από τον Αναγκαστικό Νόμο 564/1968 και το ΦΕΚ602Β2021.

Ο ΟΣΜΑΕΣ, ως Αστικός Οικοδομικός Συνεταιρισμός ΝΠΙΔ, σύμφωνα με τη σχετική Νομοθεσία, υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα και με τον Κώδικα για τους ΟΤΑ, όφειλε ο Οικισμός του, εντός δεκαετίας από την ολοκλήρωση των έργων υποδομής του, να είχε ενταχθεί στο Δήμο Λοκρών.

Όμως το ΔΣ ενός Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος ευχαριστεί, με την από 6-3-2023 επιστολή του στο Internet, τον Υπουργό Οικονομικών, “για την υποστήριξη του αιτήματός μας, αναφορικά με την παράταση της θητείας του ΔΣ του Συνεταιρισμού ΟΣΜΑΕΣ, η οποία είναι αποφασιστικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής μας και την ομαλή μας διαβίωση”.

Δηλαδή το ΔΣ του υπόψη Συλλόγου δεν γνωρίζει τα γνωστά σε όλους προβλήματα του Οικισμού, τα οποία τα έχει επισημάνει το ίδιο πολλές φορές με επιστολές του στο ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ?

Ποια αρμοδιότητα έχει το ΔΣ ενός Συλλόγου για το Περιβάλλον, να παρεμβαίνει κάθε χρόνο στα αρμόδια Υπουργεία, για να παραμείνει η κατάσταση στον Οικισμό ως έχει και να εμποδίζει την ένταξη του Οικισμού στο Δήμο Λοκρών?

Όταν περίπου 3.500 οικογένειες των Οικιστών και Οικοπεδούχων του υπόψη Οικισμού, προσπαθούν χρόνια τώρα, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, όπως ενταχθεί ο Οικισμός στο φυσικό του χώρο, που είναι ο Δήμος Λοκρών, για να μπορέσουν να λυθούν τα μείζονα άμεσα και χρονίζοντα ζητήματα διαχειριστικής και οικονομικής φύσης και τα άλλα γνωστά προβλήματά του, για να υπάρξει πρόοδος και ανάπτυξη στον Οικισμό και στο Δήμο γενικά και καταπολέμηση της ανεργίας?

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Καλοκαιρινό τουρνουά ποδοσφαίρου από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Μώλου

  Στο γήπεδο Μώλου στις  10 & 11 Ιουνίου 2023 Καλοκαιρινό τουρνουά ποδοσφαίρου συνδιοργανώνουν η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *