Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αλ. Τσίπρας: “Η ανικανότητα Μητσοτάκη οδηγεί και σε εκατόμβη θυμάτων και σε lockdown”

Η τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα για την διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση – Συνέντευξη στο TRT

“Η ανικανότητα Μητσοτάκη οδηγεί και σε εκατόμβη θυμάτων και σε lockdown που θα μπορούσε να αποφευχθεί – Έχει πετάξει λευκή πετσέτα
Η κυβέρνηση διαχειρίζεται με έναν επικοινωνιακό -ερασιτεχνικό- τρόπο την πανδημία και αυτό που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη είναι να μην συγκρουστεί με αυτό που θεωρεί ο ίδιος εκλογική πελατεία – εκλογικό ακροατήριο.
Όταν ο κόσμος μετράει κρούσματα και νεκρούς, αυτός μετράει ψήφους. Και αυτό είναι ανήθικο.
Όπως ανήθικο είναι την ώρα της πανδημίας που έπρεπε να γίνει μια ουσιαστική ενημέρωση -όπως συνέβη στην Πορτογαλία όπου οι εμβολιασμένοι έφτασαν στο 90%- εδώ ο κ. Μητσοτάκης πήρε χρήματα από το δημόσιο ταμείο για να τα δώσει σε ΜΜΕ, κυρίως σε ανύπαρκτους διαδικτυακούς ιστότοπους, προκειμένου να φτιάξει το δικό του προφίλ.
Έχουμε μια συνολική αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας. Αν δεν πάρει ουσιαστικά μέτρα το επόμενο διάστημα και αν συνεχίζει να αντιμετωπίζει με επικοινωνιακό τρόπο την κρίση, τότε πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα βρεθούμε και σε εκατόμβη νεκρών και σε ένα lockdown που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί και κανείς δε θέλει. Και θα είναι ευθύνη του κ. Μητσοτάκη.
Έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Οι ευθύνες του είναι βαρύτατες, είναι εγκληματικές.
Δεν ενδιαφέρθηκαν να στήσουν μια ουσιαστική καμπάνια για τον εμβολιασμό. Για το μόνο που ενδιαφέρθηκαν ήταν να κάνουν τη λίστα Πέτσα, για να φτιάξουν το προφίλ του «Πρωθυπουργού Μωυσή», του «Πρωθυπουργού Μεσσία».
Ο κ. Μητσοτάκης, παρότι στην Επιτροπή έχει την πλειοψηφία, φοβάται την Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα. Φοβάται να έρθει να καταθέσει ο Υπουργός του, κ. Πέτσας, και άλλοι Υπουργοί για το τί ακριβώς συνέβη. Ευτελίζει το Σύνταγμα. Αποτρέπει την έρευνα.
Στην πραγματικότητα, είναι μια πληγή για τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.
Αυτά που κάνει μάλλον δυσχεραίνουν τη θέση του. Αν έχει κάτι να κρύψει, ο κόσμος το καταλαβαίνει. Το να μη φέρνει στην εξεταστική τον κ. Πέτσα σημαίνει ότι κάπου έχει λερωμένη τη φωλιά του ο κ. Πέτσας. Και αυτά είναι χρήματα του ελληνικού λαού, των φορολογουμένων.
Σήμερα μαθαίνουμε από τον προϋπολογισμό ότι το έλλειμμα έφτασε στο 7%. Ότι δόθηκαν 7 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Που πήγαν αυτά τα χρήματα; Όπου βρεθώ και όπου σταθώ ανά την Ελλάδα συναντώ δυσαρεστημένους πολίτες.
Κατά τη διάρκεια των 18 μηνών της πανδημίας, οι απευθείας αναθέσεις και οι αναθέσεις με κλειστούς διαγωνισμούς αγγίζουν τα 5 δισ. ευρώ. Ο μέσος ψηφοφόρος της ΝΔ αηδιάζει βλέποντας αυτή την τακτική της αδιαφάνειας, την ίδια ώρα που οι πολίτες πλήττονται από την ακρίβεια και το εισόδημα χτυπιέται.
Είναι δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα έχουν μια μια ραγδαία και επιταχυνόμενη φθορά το επόμενο διάστημα.
Είναι δεδομένο ότι η ΝΔ δε θα είναι η επόμενη κυβέρνηση του τόπου.
Είναι δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης δε θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός.”

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

“Κιβωτός του Κόσμου”: Δεσμεύονται όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση της “Κιβωτού του κόσμου” Σήμερα Δευτέρα 28/11/2022, εντολή για δέσμευση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *