Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αλ. Τσίπρας: “Η χώρα βρίσκεται εν μέσω διπλής πανδημίας: κορωνοϊού και ακρίβειας”

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, στον στον τηλεοπτικό σταθμό «Flash»

“Η χώρα βρίσκεται εν μέσω μιας διπλής πανδημίας. Η πανδημία του κορωνοϊού από τη μία και η πανδημία της ακρίβειας από την άλλη. Και νομίζω ότι η αβεβαιότητα είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό που επικρατεί στα συναισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.

Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι λάθος από την αρχή μέχρι το τέλος.
Τρεις φορές πανηγύρισε ο κ. Μητσοτάκης το τέλος της πανδημίας.
Μέχρι προχθές μας μίλαγε για «πανδημία ανεμβολίαστων».
Στο πρόγραμμα του εμβολιασμού η χώρα μας υπολείπεται από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Υπάρχουν χώρες που θα μπορούσαμε να δούμε το παράδειγμά τους, όπως η Πορτογαλία, που έχει φτάσει στο 87%-88% τον εμβολιασμό, χωρίς να τον κάνει υποχρεωτικό. Λειτούργησε όμως με την πειθώ, έκανε ουσιαστική εκστρατεία ενημέρωσης, δεν έδωσε τα χρήματα στα κανάλια και στα site για να υμνούν τον εκεί Πρωθυπουργό μέσα από «λίστες Πέτσα», αλλά έκανε πόρτα-πόρτα μια ουσιαστική εκστρατεία, με πρόσωπα που έχουν αξιοπιστία.

Η σημαντικότερη ασπίδα προστασίας απέναντι στην εξάπλωση του ιού είναι η εμπιστοσύνη. Εδώ υπάρχει μια πανδημία επίσης κρίσης εμπιστοσύνης. Έχουμε αρνητές στον εμβολιασμό. Έχουμε αρνητές στην απογραφή. Έχουμε μια γενικευμένη κρίση εμπιστοσύνης, την οποία επιτείνει η αλλοπρόσαλλη απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε μια τιμωρητική διαδικασία στους πολίτες άνω των 60 ετών. Για τους άνω των 60 ισχύει η υποχρεωτικότητα ή δίνεται η δυνατότητα, με βάση την οικονομική δυνατότητα του καθενός, να εξαγοράσει το δικαίωμα στην άρνηση;

Δεν προέκυψε προχθές η πανδημία. Δύο χρόνια φωνάζουμε: ενίσχυσε, στήριξε το ΕΣΥ. Σήμερα, τα νοσοκομεία διαθέτουν 9.000 λιγότερους υγειονομικούς εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό από όσους παραδώσαμε εμείς χωρίς πανδημία.

Τις μέρες της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης -πάνω στην κορύφωση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας που επιβαρύνει όλα τα νοικοκυριά όλης της χώρας- ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να διαλύσει τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα δουν υπέρογκες αυξήσεις και τον Δεκέμβριο και τον Γενάρη και τον Φλεβάρη στους λογαριασμούς ρεύματος. Αυξήσεις που θα βγάλουν δυστυχώς εκτός προϋπολογισμού τη μέση οικογένεια. Γιατί προφανώς και οι αυξήσεις αυτές δεν έχουν αναλογικότητα.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα πρέπει να παρθούν μέτρα. Δεν μπορεί να κοιτάει ως «τροχονόμος» ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση.
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν φτάνουν ούτε για «ζήτω». Είναι μέτρα -και εδώ- με αποσπασματικότητα, με προχειρότητα, με ερασιτεχνισμό.
Και βρίσκεται αυτή τη στιγμή, πιστεύω, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, και ιδίως των επαγγελματιών, σε απόγνωση, λαμβάνοντας τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Νέα προθεσμία πήρε ο πάτερ Αντώνιος για να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες εις βάρος του

Προς έκπληξη όλων, ο πατέρας Αντώνιος κατόρθωσε και πήρε μία ακόμη προθεσμία μετά από εκείνη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *