Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αλ.Τσίπρας: “Ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν Γκόρτσος”

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας  επιτίθεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας κριτική για την διαχείριση του σε διάφορα θέματα.

Η συνέντευξη του στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Star Κεντρικής Ελλάδας»

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

“Ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν Γκόρτσος – Αν δεν υπήρχε η διαπλοκή να τον στηρίζει, δεν θα ήταν σήμερα Πρωθυπουργός
Είναι προφανές στο μέσο Έλληνα πολίτη που ζει μέσα στην ανασφάλεια, ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι εκτός τόπου και χρόνου. Παριστάνει ότι πρωθυπουργεύει όχι τη χώρα μας αλλά μια άλλη χώρα.
Έχει πανηγυρίσει τρεις φορές το τέλος του κορωνοϊού, μας είπε ότι είμαστε στο τελευταίο μίλι, δημιούργησε ένα κλίμα υπερβολικής αισιοδοξίας, για να βρισκόμαστε τους τελευταίους τρεις μήνες στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη.
Έχει αποφασίσει να «σφυρίξει» τη λήξη της πανδημίας. Έχει την αίσθηση ότι έχει την πλειοψηφία των ΜΜΕ -διότι τα έχει χρηματοδοτήσει αδρά να ωραιοποιούν την κατάσταση- και πιστεύει ότι θα κρυφτεί πίσω από αυτή την προστασία. Αν δεν υπήρχε η διαπλοκή και η πλειοψηφία των ΜΜΕ να τον στηρίζει, δεν θα ήταν σήμερα Πρωθυπουργός.
Έχει αποτύχει παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας, έχει δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής περιθωριοποίησης, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας, τα νοικοκυριά βλέπουν τρομακτικές αυξήσεις στους προϋπολογισμούς τους και ο ίδιος κάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν λαμβάνει σοβαρά μετρά γιατί δεν θέλει να συγκρουστεί με αυτό που αισθάνεται ή βλέπει στις μετρήσεις ότι είναι εκλογική του «πελατεία». Έτσι όμως δεν είσαι ένας Πρωθυπουργός για τη χώρα και για το σύνολο του ελληνικού λαού.
Ο εμβολιασμός δεν προχωράει και πρέπει να αναλάβει την ευθύνη. Διότι δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες. Δεν έχει αξιοπιστία για να πείσει τους πολίτες. Ο κ. Μητσοτάκης, συμπεριφέρεται σαν Γκόρτσος, σαν πολιτευτής, ενώ είναι πρωθυπουργός την ώρα της πανδημίας.
Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια, καταγράφοντας την πιο ακριβή τιμή στην χονδρική πώληση του ρεύματος.
Είναι πρωταθλήτρια σε θανάτους.
Είναι πρωταθλήτρια σε καταστροφές – γιατί φταίει η κλιματική αλλαγή. Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια – γιατί φταίει το γενικότερο φαινόμενο.
Ε, κάποιο πρόβλημα υπάρχει με τον τρόπο διαχείρισης από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Επί των ημερών μας δεν υπήρξε ούτε 1 ευρώ αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Τώρα, η μέση αύξηση θα είναι στα 150 ευρώ.
150 ευρώ λιγότερα για μια οικογένεια που ζει με 800 ευρώ.
Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν προχωρήσει σε άμεσες παρεμβάσεις στήριξης του εισοδήματος, με άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού, με μείωση του ΕΦΚ στα κατώτατα επίπεδα που επιτρέπει η ΕΕ, θα έχουμε έναν χειμώνα που σε συνδυασμό με την πανδημία θα είναι ο πιο σκληρός της τελευταίας δεκαετίας.
Η αύξηση του μισθού κατά 2% από το 2022 είναι ψίχουλα – 50 λεπτά τη μέρα. Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε προεκλογικά, κάτω από την πίεση των εξαγγελιών μας, ότι θα τον αυξήσει στο διπλάσιο της ανάπτυξης.
Το 2021, με ανάπτυξη 6%, έπρεπε να δοθεί αύξηση 12% αλλά ανακοινώνει 2%. Και κάτω από την πίεσή μας, που λέμε ότι πρέπει «αύριο το πρωί» να φτάσει ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ, λέει γενικόλογα ότι «θα τον αυξήσει ξανά».
Γιατί δεν τον αυξάνει τώρα; Πρόκειται για κοροϊδία.
Δεν έχω καμία ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξει κάτι με αυτή την κυβέρνηση. Χειρότερα θα κάνει τα πράγματα.
Στόχος μας είναι γρήγορα να συγκροτηθεί μία προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει άλλη προοπτική στον τόπο μας. Να ασχοληθούμε με τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους, με αυτούς που δεν έχουν φωνή. Δεν μπορούμε να αφήνουμε κανένα μόνο του απέναντι στην κρίση.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σε ισχύ είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην εθνική οδό εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

Σε ισχύ είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην εθνική οδό εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *