Ακολουθήστε μας στο facebook

Ανακοίνωση από τον Αγροτικό Σύλλογο Μακρακώμης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΧΑΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΚΕΛΥΦΩΤΟΥ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΦΘ∕ΔΑΣ

Σε μια περίοδο που με ευθύνη της κυβέρνησης η κατάσταση με την πανδημία χτυπάει «κόκκινο», που τα δημόσια νοσοκομεία έχουν βουλιάξει κυριολεκτικά, που χάνονται εκατοντάδες ζωές, που τα ΚΥ στα χωριά ούτε τις στοιχειώδης ανάγκες όπως τη διενέργεια τεστ δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν, οι μεγαλέμποροι και οι βιομήχανοι άδραξαν την ευκαιρία και στο όνομα αυτής ακριβώς της κατάστασης κλέβουν ουσιαστικά τις σοδειές των συναδέλφων σε όλα σχεδόν τα προϊόντα (βρώσιμη ελιά, λάδι, βαμβάκι, κελυφωτο φιστίκι) με τιμές στα όρια του κόστους η και κάτω από αυτό.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αρνείται να παρέμβει με βάση τα αιτήματα μας, για να προστατέψει το εισόδημα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτροφών όπως αρνείται να υλοποιήσει και τα αιτήματα των υγειονομικών για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού μας.

Έτσι και στην περιοχή μας, σε απόγνωση βρίσκονται οι καλλιεργητές κελυφωτου φιστικιού που αφήνονται απροστάτευτοι στους μεσάζοντες και εμπόρους που θέλουν τον κόπο και τον ιδρώτα τους κοψοχρονιά. Η μείωση στην τιμή άγγιξε το 40 και 50% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές κυρίως λόγο των αθρόων εισαγωγών.

Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με τα συνολικότερα προβλήματα όπως το υψηλό κόστος παραγωγής, η πολύ υψηλή φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές έχουν οδηγήσει εκατοντάδες μικρομεσαίους καλλιεργητές φιστικιού να δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδης ανάγκες τις διαβίωσης τους και της καλλιέργειας.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

-Άμεση αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος λόγο της κατακόρυφης πτώσης της τιμής.

-Έκτακτη ενίσχυση με 80€ ανά στρέμμα και σε έκταση καλλιέργειας μέχρι τα 50 στρέμματα ώστε να καλυφτούν βασικά καλλιεργητικά έξοδα και να μπορέσουν οι συνάδελφοι να συνεχίσουν την καλλιέργεια και την επόμενη χρονιά.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Διακοπές ρεύματος στο Δήμο Καμένων Βούρλων, 15/6

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος το Σάββατο 15.06.24 στο Δήμο Καμένων Βούρλων   Το Σάββατο 15.06.24 λόγω …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *