Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας

Ενημέρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας για το τι ισχύει για την λειτουργία των καταστημάτων

“Προς αποφυγή σύγχυσης και παρερμηνείας ,σχετικά με την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας ενημερώνει πως την συγκεκριμένη Κυριακή 6/11,τα καταστήματα μετά τη δημοσίευση του Ν. 4965/2022 (ΦΕΚ 162Α), δυνάμει του άρθρου 6, με την οποία ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ , δεν δύναται να λειτουργήσουν, επομένως παραμένουν ΚΛΕΙΣΤΑ.

Η απόφαση τίθεται άμεσα σε ισχύ και καταργείται η επόμενη Κυριακή που έπεφτε στις 6 Νοεμβρίου και το άνοιγμα των καταστημάτων θεωρείται παράνομο όπως και η απασχόληση προσωπικού τη συγκεκριμένη μέρα.

Στους εμπόρους που παραβιάζουν το άρθρο 16 (ΦΕΚ ‘Α 173/08-08-2013), περί
εκπτώσεων, προσφορών και μη νόμιμης λειτουργίας τις Κυριακές, επιβάλλεται σύμφωνα με το άρθρο 8 της Οδηγίας 98/6/ΕΚ)ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4177 πρόστιμο έως το δύο τοις εκατό (2%) του ετήσιου κύκλου εργασιών τους και πάντως όχι μικρότερο από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ.

Η αδήλωτη, ανασφάλιστη και εκτός ωραρίου εργασία ρυθμίζεται στην Ελλάδα σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 5-8 του Ν. 4554/18, όπως ισχύουν, και της υπ’ αριθ. 43614/996/09-08-2018 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ τ.Β’ 3521/21-08-2018), με τις οποίες προβλέπονται πρόστιμα έως 10.500 ευρώ.

Ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο της πόλης μας ,για τα μέλη και όχι μόνο , εμπορικών επιχειρήσεων, επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νόμιμου μέσου προστασίας του υγιούς ανταγωνισμού και εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς βάση των πρόσφατων νόμων έναντι αυτών που αποσκοπούν στην ευκαιριακή κερδοσκοπία εις βάρος συναδέλφων τους.”

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑΣ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Δήμος Λοκρών για την απουσία εισπράκτορα στη Δημοτική Ενότητα Δαφνουσίων