Κυριακή , 3 Μαρτίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ανακοίνωση του Γενικού Συμβούλου της ΠΟΕΔΗΝ

Ανακοίνωση του Οικονόμου Ευάγγελου, Γενικού Συμβούλου  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη για το μέλλον των δημόσιων δομών υγείας ολόκληρης την χώρας.

Η νομοθετημένη Σύμπραξη Δημόσιου με Ιδιωτικό Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ) που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση, η αλλαγή της νομικής υπόστασης των νοσοκομείων (από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ), τα απογευματινά χειρουργεία, οι διάφορες σχέσεις εργασίας των εργαζομένων (συμβασιούχοι επικουρικοί, συμβασιούχοι με προγράμματα ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ, ιατροί με δελτίο παροχής υπηρεσιών-μπλοκάκι»), ο προβληματικός ιατρονοσηλευτικός εξοπλισμός και οι τριτοκοσμικές κτιριακές εγκαταστάσεις, οι τραγικές ελλείψεις (45.000 κενές οργανικές θέσεις) προσωπικού όλων των κλάδων, οι χαμηλές οικονομικές απολαβές όλων των εργαζομένων και η απαξίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποτελούν «βόμβες» στα θεμέλια του δημόσιου χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ .

Η εκλογή και η συμμετοχή μου στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), μιας από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες στο δημόσιο τομέα, αποτελεί για εμένα ύψιστη τιμή και τεράστια ευθύνη. Με αυτό το τρόπο μου δίνεται η δυνατότητα να εκπροσωπήσω τους συναδέλφους μου, ως μοναδικός αντιπρόσωπος των εργαζομένων των Νοσοκομείων και των λοιπών υγειονομικών δομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Στόχος μου είναι η δημιουργία κλίματος ενότητας, αλληλεγγύης και συνεργασίας με τα πρωτοβάθμια Σωματεία (εργαζόμενους και μέλη Δ.Σ ), προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα των υγειονομικών δομών ολόκληρης της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και να αναζητηθούν λύσεις. Αποτελεί ύψιστης σημασίας ζήτημα η αναβάθμιση και η εύρυθμη λειτουργία των πρωτοβάθμιων σωματείων προκειμένου το συνδικαλιστικό υγειονομικό κίνημα να κερδίσει σε αξιοπιστία και να συνεχίσει να είναι πρωτοπόρο σε αγωνιστικότητα και δράση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους υγειονομικούς από ολόκληρη τη χώρα, που στήριξαν την υποψηφιότητα μου με την πλειοψηφούσα συνδικαλιστική παράταξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΗ.ΣΥ) για την εκλογή μου στο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν

Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου – εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και στα Κέντρα Υγείας – που όλα τα προηγούμενα χρόνια με περιέβαλλαν με την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και την στήριξή τους, προκειμένου να τους εκπροσωπήσω στο ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας.

Η προαναφερόμενη εκλογή μου, συνάδει με την αδιάλειπτη επιθυμία μου να συμμετέχω σε δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητά των συναδέλφων μου.

Συμμετέχοντας στο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι:
• για καλύτερες εργασιακές συνθήκες και παροχές φροντίδας υγείας στους πολίτες,
• για ένα δημόσιο σύστημα υγείας και
• για ένα συνδικαλιστικό υγειονομικό κίνημα που να διεκδικεί: ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των εργαζομένων με διάφορες σχέσεις εργασίας, αύξηση των αποδοχών, και αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Οικονόμου Ευάγγελος

Γενικός Σύμβουλος
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.)

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Λεωνίδας Βόκολος για τον αγώνα ΛΑΜΙΑ – ΠΑΟΚ [ΒΙΝΤΕΟ]

Η συνέντευξη τύπου του προπονητή της Λαμίας Λεωνίδα Βόκολου , μετά  τον αγώνα ΛΑΜΙΑ-ΠΑΟΚ (0-2) …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *