Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Ανανεώσιμες ΝΑΙ! Αλλά όχι έτσι!!”

*του  Στέφανου Σταμέλλου

Ανανεώσιμες ΝΑΙ! Αλλά όχι έτσι!!

Ξέρουμε:

Η αυτοπαραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελεί την καλύτερη λύση για εξάλειψη του κόστους ρεύματος για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ενώ μπορεί να εξαλείψει και το κόστος θέρμανσης-κλιματισμού αν συνδυαστεί κατάλληλα με μία αντλία θερμότητας.

Διαβάζουμε:

“Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από μία σειρά συναντήσεων, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με τη σύνδεση στο δίκτυο φυσικού αερίου. Την πρωτοβουλία αυτή λαμβάνουν ο Δήμος Κηφισιάς και η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, προκειμένου, όπως τονίζει η δημοτική Αρχή, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών και να αυξηθεί η διείσδυση του φυσικού αερίου στο Δήμο.”

Αυτό λίγο πολύ γίνεται σε κάθε Δήμο και σε κάθε πόλη της χώρας…

Τι κάνει η πολιτεία;

Από τη μια προωθεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με νόμο για την ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ και από την άλλη φροντίζει, με κάθε τρόπο, για την διείσδυση του φυσικού αερίου, ενός εισαγόμενου ορυκτού καυσίμου με την τιμή του στα ύψη, με την υποχρεωτική σύνδεση του δικτύου σε κάθε σπίτι και επιχείρηση.

Και λέμε:

Μακάρι να γίνονταν τέτοιες συναντήσεις ενημέρωσης για την αυτοπαραγωγή (net metering) και για τις αντλίες θερμότητας, γεωθερμικές ή όχι… Διότι ξέρουμε ότι ο συνδυασμός αντλιών θερμότητας με μικρές εφαρμογές ΑΠΕ για την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος – οικονομικός και περιβαλλοντικά σωστός – για να καλύψει κανείς τις ανάγκες του για θέρμανση και να εκμηδενίσει το κόστος θέρμανσης.

Καταλαβαίνετε γιατί λέμε: Ανανεώσιμες ΝΑΙ! αλλά όχι έτσι;;

Και ότι η αποικιοκρατία και η κερδοσκοπία σε βάρος του τοπίου, του ορεινού – πάνω από 800μ – και καλλιεργήσιμου εδάφους, με αιολικά και φωτοβολταϊκά μακρο-έργα, ωφελούν μόνο τις μεγάλες εταιρείες;

Λαμία, Οκτώβρης 2021

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Θρήνος για τον Νίκο Χασιώτη που έφυγε από την ζωή…

Θρήνος στην τοπική  κοινωνία της Λαμίας και στην Πυροσβεστική… Ο Νίκος Χασιώτης έφυγε ξαφνικά από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *