Σάββατο , 1 Απριλίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στο Αλιβέρι, προϋπολογισμού πάνω από 700.000€

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης νέου Νηπιαγωγείου στο Αλιβέρι. Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού ύψους 712.425 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το νηπιαγωγείο κατασκευάζεται σε οικόπεδο επιφάνειας 858,5 τμ., στην επέκταση τουΣχεδίου Πόλεως και θα ικανοποιεί τους μαθητές της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής
Ενότητας Αλιβερίου.

Προβλέπεται να κατασκευαστεί ισόγειο κτίριο επιφάνειας 351,31 τμ. και να διαμορφωθούν ημιυπαίθριοι χώροι επιφάνειας 32,47 τμ.

Το ισόγειο θα αποτελείται από:

• Δύο αίθουσες διδασκαλίας και μία αίθουσα ύπνου για το ολοήμερο. • Μία αίθουσα αναμονής και δραστηριοτήτων.

• Χώρο κουζίνας και τραπεζαρίας.

• Γραφείο διεύθυνσης.

• WC παιδιών, Α.Μ.Ε.Α και νηπιαγωγών.

• Δύο αποθήκες και λεβητοστάσιο.

Προβλέπεται επίσης να διαμορφωθεί κατάλληλα ο αύλειος χώρος για την τοποθέτησηπαιχνιδιών. Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής και την έναρξη των εργασιών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Η ανέγερση ενός ακόμηεκπαιδευτηρίου στο Αλιβέρι για τη στέγαση νέου Νηπιαγωγείου ήταν εύλογο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και εμείς αναλάβαμε να το κάνουμε πράξη. Εξασφαλίσαμε τηχρηματοδότηση και οι υπηρεσίες μας έτρεξαν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες γιαναφτάσουμε επιτέλους στην έναρξη των εργασιών. »Εμείς, ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου και πρωτίστως όλοι οι γονείς και οι μικροί μαθητές παρακολουθούμε στενά πλέον τις εργασίες και ευελπιστούμε στην άρτια και όσο το δυνατόνπιο σύντομη ολοκλήρωση της ανέγερσης. Ανυπομονούμε να παραδώσουμε στους μικρούς
μαθητές ένα νέο, σύγχρονο και ασφαλές εκπαιδευτήριο με τις καλύτερες συνθήκες γιατημόρφωση και τη δημιουργική απασχόλησή τους».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Το μέλλον και η ελπίδα τουτόπου μας περνάει μέσα από τις σχολικές αίθουσες, εκεί που τα παιδιά μας θα κάνουν ταπρώτα τους καθοριστικά βήματα στην εξέλιξη τους ως άνθρωποι και πολίτες. Τις υποδομές
αυτές που ως Πολιτεία οφείλουμε να διατηρούμε και να εξελίσσουμε στο επίπεδο που τους
πρέπει, ερχόμαστε σήμερα με το υπό ανέγερση Νηπιαγωγείο Αλιβερίου να αποδείξουμε σταπαιδιά μας πως από τον λόγο, μπορούμε να περάσουμε στην πράξη».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Περιφέρεια Θεσσαλία – Λάρισα: Επέκταση του ΧΥΤΥ

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η επέκταση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Π.Ε. Λάρισας ως ΧΥΤΥ, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *