Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αντιπλημμυρικά έργα σε 8 λεκάνες απορροής στην Π.Ε. Λάρισας

Ο προϋπολογισμός του έργου της Πεςριφέρειας Θεσσαλίας  είναι 700.000€

Ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας νέα αντιπλημμυρικά έργα ύψους 700.000 ευρώ σε 8 λεκάνες απορροής στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες, με ολοκληρωμένο σχέδιο και προγραμματισμό, πραγματοποιούμε στοχευμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

«Τα δημόσια έργα είναι μια διαρκής μάχη δυσκολιών. Τα έργα μας όπως απέδειξαν και οι πρόσφατες ιδιαίτερα ισχυρές βροχοπτώσεις στη Θεσσαλία αντέχουν και δημιουργούν ασφάλεια μέσω της πρόληψης, προστατεύοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι εργασίες αφορούν στις παρακάτω περιοχές:

1. Λεκάνη απορροής Γόννων – Εληάς (όριο για την κεντρική κοίτη ο δρόμος Γόννων-Καλλιπεύκης μέχρι τη συμβολή με Πηνειό)

2. Λεκάνη απορροής Ραψάνης-Πυργετού (όριο για την κεντρική κοίτη ο Εθνικός Δρόμος Λάρισας-Θες/νίκης μέχρι τη συμβολή με Πηνειό)

3. Λεκάνη απορροής Κρανέας-Πυργετού (όριο για την κεντρική κοίτη ο Εθνικός Δρόμος Λάρισας-Θες/νίκης μέχρι τη συμβολή με Πηνειό)

4. Λεκάνη απορροής Ρέμμα Γκαλιάμτσιας (κεντρική κοίτη και αυτοτελείς κλάδοι τα κατάντη του δρόμου Συκουρίου-Ευαγγελισμού).

5. Λεκάνη απορροής Συκουρίου-Όσσας (για την κεντρική κοίτη τα κατάντη με όριο τον αγωγό λίμνης Συκουρίου, στο πάνω όριο του οικισμού Συκουρίου)

6. Λεκάνη απορροής Διλόφου-Ζαπείου (ολόκληρη χαρακτηρίζεται ως πεδινής κοίτης).

7. Λεκάνη απορροής Μοσχοχωρίου Μύρων Ν. Περιβολίου (ολόκληρη χαρακτηρίζεται ως πεδινής κοίτης)

8. Λεκάνη απορροής Μ. Μοναστηρίου-Αρμενίου (ολόκληρη χαρακτηρίζεται ως πεδινής κοίτης).

Προβλέπεται να καθαριστούν και να προστατευτούν χείμαρροι και ρέματα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, να αποκατασταθούν διαβρωμένα τεχνικά – διαβάσεων, προστασία των πρανών καθώς και άλλες εργασίες που θα απαιτηθούν στη πορεία των εργασιών ώστε να αρθούν οι συνθήκες που συχνά δημιουργούν σοβαρά προβλήματα διάβρωσης αλλά και πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη πεδινή και ημιορεινή περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνει ότι η η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Νομού Ευρυτανίας αποκαταστάθηκε και διεξάγεται κανονικά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, ανακοινώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *