Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε 18 χλμ ρέματα σε περιοχές του Δήμου Τεμπών

Στην ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας σε έξι περιοχές του Δήμου Τεμπών, οδηγούν τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με καθαρισμούς σε συνολικό μήκος 18 χιλιομέτρων, διευθετήσεις, κοιτοστρώσεις, αντιστηρίξεις και συρματοκιβώτια σε 9 ρέματα και χειμάρρους της περιοχής. Οι παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ολοκληρώνονται εργασίες στα ρέματα:

-Γόννων, εντός της κοινότητας, με καθαρισμό σε συνολικό μήκος 2 χλμ, και κατασκευή Ιρλανδικής διάβασης εντός της κοίτης.

-Κατούρας, κοντά στον Πυργετό, με καθαρισμό σε μήκος 1,5 χλμ., κατασκευή τεχνικού, καθαρισμό της κοίτης απορροής μήκους 360 μ. και καθαρισμό στραγγιστικής τάφρου μήκους 300 μ.

– Ρέμα σιδηροδρομικής γραμμής ΟΣΕ στη Ραψάνη, με καθαρισμό σε μήκος 500 μ. και

– Ρέμα Γρηάς, (καταλήγει στη θέση “Τσατάλι”) αριστερά και δεξιά της κοινότητας Πυργετού με καθαρισμό σε μήκος 1,2 χλμ.

«Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες, με ολοκληρωμένο σχέδιο και προγραμματισμό, με πρόληψη και πρόβλεψη, με σύμμαχο τη φύση και το περιβάλλον έχουμε σε εξέλιξη παντού στη Θεσσαλία αντιπλημμυρικά έργα που αφήνουν πίσω τους μέλλον» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. « Τα έργα μας λειτουργούν, δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας και αποδίδουν τη χρησιμότητα τους στα όλο και πιο συχνά, απρόβλεπτα και έντονα καιρικά φαινόμενα της εποχής» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τις πόρτες του ανοίγει ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός Θέρμου!

Όπως μας ενημέρωσε, ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π. Δήμου Θέρμου κ. Γεώργιος Γλαβάς, μέσα στην πρώτη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *