Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Από το Παρίσι στα Ιεροσόλυμα με τα πόδια για 2 γαλλίδες! Η στάση τους στο Δήμο Λοκρών

Δύο νεαρές Γαλλίδες κάνουν στάση στο Δήμο Λοκρών στην προσκυνηματική τους πορεία με τα πόδια από το Παρίσι στα Ιεροσόλυμα 

Η Αιθερία ήταν μία νεαρή γυναίκα που το 381 ξεκίνησε από τα Νότια της Γαλλίας και με όπλο την δύναμη της πίστης ταξίδευε 4 χρόνια για την πραγματοποίηση του μεγάλου της οράματος που ήταν η προσκύνηση του Γολγοθά και του Παναγίου Τάφου.

1640 χρόνια μετά, δύο νεαρές φοιτήτριες από το Παρίσι ξεκίνησαν στις 24 Ιανουαρίου 2021 το μακρύ και δύσκολο προσκύνημα της Αιθερίας, επιλέγοντας όμως μια διαφορετική οδό:. Γαλλία, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Σκόπια, Ελλάδα, Κύπρος…. Ιερουσαλήμ. H 22χρονη Bερενίκη και η 23χρονη Φαυστίνα, με μόνο εφόδιο την πίστη στους στο Θεό και χωρίς χρήματα… περπατάνε 25 χιλιόμετρα… βήμα, βήμα κάθε ημέρα. Και ήδη έχουν διανύσει περισσότερα από 3 χιλιάδες χιλιόμετρα στους 6 μήνες, τις 161 ημέρες και νύχτες και τις 3.864 ώρες που διαρκεί το ταξίδι τους μέχρι να φτάσουν στον Γολγοθά και στον Πανάγιο Τάφο.

Περπάτησαν με τα πόδια χιλιάδες χιλιόμετρα, φιλοξενήθηκαν σε μοναστήρια, σε εκκλησίες, σε σπίτια ανθρώπων που τους άνοιξαν την πόρτα και τις έδωσαν τροφή και στέγη, στηρίζοντας τον σκοπό τους.

Στο δύσκολο αυτό ταξίδι περνούν αυτές τις μέρες από το Δήμο Λοκρών, όπου με τη μέριμνα του Δήμου θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο στη Σκάλα Αταλάντης, ενώ αύριο θα αναχωρήσουν για το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας Τραγάνας.

Στα Ιεροσόλυμα θα τις περιμένουν οι οικογένειές τους, από όπου θα επιστρέψουν όλοι μαζί αεροπορικώς για τη Γαλλία. Με τον τρόπο αυτό θα έχουν ολοκληρώσει μια αποστολή αφιερωμένη στον Θεό, χωρίς να ζητήσουν ανταλλάγματα, θέλοντας να δείξουν με αυτόν τον τρόπο την αγάπη τους και την ευγνωμοσύνη τους για όσα τις έχει προσφέρει ο Θεός

Ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές δήλωσε ότι:

«Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσκυνηματική πορεία των δύο νέων από τη Γαλλία προς τα Ιεροσόλυμα. Η δύναμη της πίστης δίνει έμπνευση και κουράγιο για πράξεις που δείχνουν την ανθρώπινη αποφασιστικότητα και αφοσίωση στα ιδεώδη».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Που γίνονται δωρεάν rapid test για κορονοϊό, Τρίτη 7/2

Ενημερωθείτε για τους δωρεάν ελέγχους-rapid tests για κορονοϊό στη Λαμία. Με βάση το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *