Πέμπτη , 9 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αποφάσεις στήριξης αγροτών από τον ΕΛΓΑ

Mετά από δύο προτάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς συνεργάστηκε χθες με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο, στον οποίο, στο πλαίσιο στήριξης των αγροτικών νοικοκυριών τα οποία δοκιμάζονται από την κρίση, υπέβαλε τις ακόλουθες δύο προτάσεις:

α) τη διόρθωση της τιμής αποζημίωσης των επιτραπέζιων σταφυλιών Α’ κατηγορίας της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε) Ηρακλείου στην Δήλωση Καλλιέργειας Εκτροφής (Δ.Κ.Ε.) 2022 λόγω σφάλματος υπολογισμού από τις Υπηρεσίας του ΕΛΓΑ, από την εμφανιζόμενη τιμή 0.55 €/κιλό στην πραγματική τιμή των 0.62€/κιλό.

β) κατά την είσπραξη της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς από τον ΕΛΓΑ μέσω τραπεζών, μετά από τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, το υπόλοιπο του εκάστοτε Καταθετικού Λογαριασμού των αγροτών μετά τη χρέωση (είσπραξη του ποσού της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς) να είναι μεγαλύτερο ή ίσο με 250 ευρώ(€), αντί 20 € που ήταν μέχρι σήμερα.

Οι προτάσεις του Υπουργού κ Γιώργου Γεωργαντά υιοθετήθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ) του ΕΛΓΑ και θα εφαρμοστούν αμέσως.

Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει εμπράκτως την κοινωνική της ευαισθησία και τον σεβασμό της στον κόπο των Ελληνίδων και Ελλήνων αγροτών.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ξανά στο τραπέζι έχει πέσει η επιστροφή των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τα χρέη στην εφορία

Η συζήτηση γίνεται είτε για 100-120 δόσεις είτε για 36-72, για τα χρέη της πανδημίας. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *