Παρασκευή , 2 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα ύδρευσης στο Αυλάκι Στυλίδας

Η σχετική ενημέρωση από την Δήμαρχο Στυλίδας κα Βιργινία Στεργίου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα ύδρευσης στο Αυλάκι που προκλήθηκε από ζημιά στο μοτέρ της γεώτρησης, το οποίο κάηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ημέρας των Χριστουγέννων. Να σημειώσουμε ότι λόγω της αξιοπιστίας που έχει σήμερα ο Δήμος Στυλίδας, βρέθηκε το μοτέρ και αντικαταστάθηκε παρότι αυτές τις ημέρες οι επιχειρήσεις είναι κλειστές!
Για την ενημέρωσή σας, η βλάβη εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 25 Δεκεμβρίου από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας, ο οποίος όμως δεν ενημέρωσε άμεσα τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, αλλά με δική του πρωτοβουλία και κάποιον βοηθό, επιχείρησε μόνος του να δώσει νερό στο χωριό από την εφεδρική γεώτρηση του Αυλακίου (γεώτρηση Κολοβού).
Τελικά, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες και αφού άδειασε η δεξαμενή ύδρευσης, ο πρόεδρος στις 9 το βράδυ επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο και ζητήσαν από κοινού, από τον επί 24ωρου βάσεως υπεύθυνο ηλεκτρολόγο του δήμου, να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Ο ηλεκτρολόγος διαπίστωσε ότι υπάρχει σοβαρή βλάβη και ότι έπρεπε να γίνει αντικατάσταση του μοτέρ.
Είναι βέβαιο, ότι αν είχε ενημερωθεί έγκαιρα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος από τον πρόεδρο, το Αυλάκι δεν θα είχε μείνει ούτε στιγμή χωρίς νερό γιατί θα είχε ειδοποιηθεί ο υδραυλικός του δήμου, ο οποίος θα είχε ενεργοποιήσει την εφεδρική γεώτρηση Κολοβού, δίνοντας νερό στο Αυλάκι, μέχρι να γίνει η αντικατάσταση του μοτέρ της κεντρικής γεώτρησης.
Πράγματι, από νωρίς το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου ο υδραυλικός του δήμου άρχισε τη διαδικασία ενεργοποίησης της εφεδρικής γεώτρησης, γεγονός που τελικά κατάφερε στις 12 μμ. ενώ θα μπορούσε να είχε γίνει από το απόγευμα της 25ης Δεκεμβρίου αν είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως από τον πρόεδρο.
Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε ότι η γεώτρηση Κολοβού αποδείχτηκε τελικά πολύ χρήσιμη ως εφεδρική!
Επίσης να τονίσουμε ότι, θα περίμενε κανείς από συμβούλους της αντιπολίτευσης να συμβάλλουν στην επίλυση προβλημάτων και όχι να χρησιμοποιούν κάθε πρόβλημα για την προσωπική τους προβολή.
Και επειδή για τους δημότες είναι σημαντικό να υπάρχει διαφάνεια και ενημέρωση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επικοινώνησε ο ίδιος τηλεφωνικά με τον Αντιδήμαρχο στις 26 Δεκεμβρίου γύρω στις 14:30 όταν ήδη είχε αρχίσει να τροφοδοτείται το χωριό με νερό.
Ο Αντιδήμαρχος τον ενημέρωσε για την κατάσταση, τη βλάβη, ποιο ήταν το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της κεντρικής γεώτρησης, τι είχε συμβεί και ποιες ενέργειες είχαν γίνει μέχρι τότε. Παρόλα αυτά, για τους λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε, δημοσίευσε δελτίο τύπου στο οποίο όχι μόνον δεν αναφέρει τίποτα από τα παραπάνω, αλλά ως πάγια τακτική του προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την ανεπάρκεια του ρόλου της αντιπολίτευσης.
Σήμερα, μετά από την αντικατάσταση του μοτέρ της κεντρικής γεώτρησης, αποδεικνύεται ότι η Δημοτική Αρχή λειτουργεί με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό, χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις και φωτογραφήσεις για εντυπωσιασμό, αφήνοντας τη μικροπολιτική στον επικεφαλής και στους ειδικούς της μείζονος αντιπολίτευσης.
Η Δημοτική Αρχή απαντάει με έργα και όχι με λόγια!
Χρόνια Πολλά σε όλους!
Η Δήμαρχος Στυλίδας
Βιργινία Στεργίου

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Δήμαρχος Λοκρών Θ. Ζεκεντές για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *