Πέμπτη , 9 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αρνητική η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας για τα αιολικά στους Δήμους Μακρακώμης, Καρπενησίου και Σοφάδων

Με ανάρτηση στο group στο facebook “ΟΧΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΞΥΑ”  από το μέλος του, Κώστα  Μαστροκώστα, έγινε η παρακάτω ενημέρωση: 

“Η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είχε σαν θέμα, εκτός των άλλων, την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( ΜΠΕ ) για την εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στις θέσεις ” Καστρί-Κοκκάλια”, “Καράβι-Αλογοβούνι” Τύμπανο-Τρυπητήρι” των Δήμων Μακρακώμης, Καρπενησίου και Σοφάδων.

Μετά την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, η Επιτροπή πήρε αρνητική θέση με ψήφους 9-0, απέναντι στην εισήγηση για εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στις ανωτέρω περιοχές που αφορούν την περιοχή μας. Η παραπάνω απόφαση μπορεί να ανατραπεί στην συνέχεια από τους μηχανισμούς του κεντρικού κράτους και της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης. Είναι μια μικρή νίκη όμως που βάζει υποθήκες για το μέλλον την οποία πρέπει να στηρίξουμε με την από δω και πέρα προσπάθεια όλων μας ώστε να αποτραπούν οι περιβαλλοντοκτόνες επενδύσεις των ΑΠΕ. Συνεχίζουμε…”

Δείτε ένα σημερινό βίντεο από την πανέμορφη περιοχή στην Γραμμένη Οξυά:

https://www.facebook.com/100003568717752/videos/3317382985057293/

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Κλειστά τα σχολεία, Παιδικοί Σταθμοί, ΚΔΑΠ και την Παρασκευή 10/2

Η ενημέρωση από τον Δήμο Λαμιέων: Με σχετική απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων, μετά από επικοινωνία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *