Κυριακή , 10 Δεκεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών δρόμων στον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας

Αναφέρει σχετικά η Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας κα Αθανασία Στιβακτή

Ποδαρικό με υπογραφή σύμβασης για τον Δήμο μας, αφού σήμερα αναλαμβάνει επισήμως ο Ανάδοχος την υλοποίηση του έργου “Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών δρόμων”, συμβασιοποιημένου ποσού 231.258,82€ με Φ.Π.Α., με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών.

Με την εν λόγω σύμβαση θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης δημοτικών οδών, εντός σχεδίου πόλης, στις Κοινότητες Αμφίκλειας και Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να βελτιωθεί η βατότητά τους, λόγω προβλημάτων που παρουσιάζουν. Συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν:
– Τμήμα της περιφερειακής οδού Αργιθέας, συνολικού μήκους 760μ. περίπου, στον συνοικισμό “Κουμπουριανών” Αμφίκλειας.
– Την οδό Γαβριήλ στην Αμφίκλεια, συνολικού μήκους 190μ.
– Την οδό Αγίου Ευθυμίου στην Αγία Παρασκευή, συνολικού μήκους 100μ.

Οι συγκεκριμένοι δρόμοι επιλέχθηκαν λόγω του ότι εξυπηρετούν ένα μεγάλο ποσοστό μονίμων κατοίκων, βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση συγκριτικά με άλλους και δεν απαιτούνται περαιτέρω εργασίες υποδομών. Αναμένουμε προς έγκριση εργασίες ασφαλτόστρωσης και στις Δ.Ε. Ελάτειας και Τιθορέας, αφού πρώτα αντικατασταθούν τα δίκτυα ύδρευσης, έργα που πρόκειται να συμβασιοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Είναι γεγονός ότι η κατάσταση της δημοτικής οδοποιίας σε ολόκληρο τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας είναι κακή. Έχει μείνει για χρόνια ασυντήρητη και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Το γνωρίζουμε και από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων μας πασχίζουμε να εξασφαλίσουμε πόρους, μιας και οι χρηματοδοτήσεις για εσωτερική οδοποιία, αν όχι μηδαμινές, είναι ελάχιστες. Ευελπιστούμε ότι, με μεθοδική δουλειά και βήμα βήμα, θα επιτύχουμε την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων και θα βελτιώσουμε το σύνολο της δημοτικής οδοποιίας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των δημοτών μας.

*φωτογραφία αρχείου

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γ. Οικονόμου: Συγχαρητήρια στην Αστυνομία – Πολύ γρήγορα συνελήφθη ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού

Ανάρτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου: “Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ., που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *