Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αταλάντη: Γιορτή του Κρασιού & Τοπικών Προϊόντων

Γιορτή του Κρασιού & Τοπικών Προϊόντων» του Δήμου Λοκρών στις 25/9/2022

Ο Δήμος Λοκρών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. σας προσκαλούν στην ετήσια «Γιορτή του Κρασιού & Τοπικών Προϊόντων» που θα λάβει χώρα την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στην Πλατεία Αταλάντης και κατά μήκος της οδού Εθνικής Αντίστασης.

Στην Οπούντια Λοκρίδα η ιστορία της καλλιέργειας των αμπελώνων και της παραγωγής του κρασιού φτάνει μέχρι την αρχαιότητα. Από την αρχαιότητα ως σήμερα παράγονται μεγάλες ποσότητες κρασιού που στη σύγχρονη εποχή διοχετεύονται σε όλη την εγχώρια αγορά και στο εξωτερικό. Στις λευκές ποικιλίες κυριαρχούν ο Ροδίτης, το Σαββατιανό, η Μαλαγουζιά και το Sauvignon Blanc και στις ερυθρές ποικιλίες το Cabernet Sauvignon, το Merlot και το Syrah. Κάποιοι από τους παραγωγούς παράγουν κρασί βιολογικής καλλιέργειας με εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου μαζί με το κρασί θα απολαύσουμε προϊόντα που παράγονται στην περιοχή όπως ελιές και τυριά, καθώς και παραδοσιακή κουζίνα από την συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων και Συλλόγων Γυναικών του Δήμου Λοκρών. Την γιορτή θα συνοδεύει με υπέροχη λαϊκή μουσική η Έντεχνη Ορχήστρα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής.
Σας περιμένουμε με χαρά όλους!

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δράση στο Δήμο Καμένων Βούρλων «Τα παιδιά στέλνουν μήνυμα αγάπης στην Τρίτη ηλικία»

Μία όμορφη όσο και ανθρώπινη δράση αγάπης διοργανώνεται από το Κέντρο Κοινότητας Καμένων Βούρλων σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *