Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αταλάντη – Θ. Ζεκεντές για Πολυτεχνείο:”Κορυφαία αντιστασιακή ενέργεια ενάντια στην κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος”

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Θανάσης Ζεκεντές στέλνει το μήνυμα του για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Νωρίτερα στην Αταλάντη, μαζί με μέλη της Δημοτικής Αρχής, κατέθεσε στεφάνι τιμώντας τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

“Οι Έλληνες ως λαός έχουμε μάθει να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε. Έχουμε μάθει να θυσιάζουμε πολλά για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα. Όταν παλεύουμε ενωμένοι γράφουμε ιστορία, όταν όχι χάνουμε συλλογικά και εθνικά.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 υπήρξε η κορυφαία αντιστασιακή ενέργεια ενάντια στην κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των ατομικών ελευθεριών, κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας. Φοιτητές, νέοι άνθρωποι, αγωνιστές όλων των ηλικιών και των επαγγελμάτων συνόψισαν στο σύνθημα: «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» τις διεκδικήσεις μιας γενναίας εξέγερσης που αγωνίζονταν για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, εκπαίδευσης και επαναφορά της δημοκρατίας.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

48 χρόνια μετά συνεχίζουμε να τιμούμε τους ανθρώπους που με τις πράξεις τους όρθωσαν το ανάστημα τους και τόλμησαν, με κίνδυνο της ζωής τους, να παλέψουν για τα ιδανικά τους. Η επέτειος του Πολυτεχνείου μας διδάσκει πως δεν υπάρχουν μάταιες μάχες.

Στην Ελλάδα σήμερα το δημοκρατικό πολίτευμα είναι σταθερό, αλλά οι διαδοχικές κρίσεις όπως η οικονομική, της πανδημίας και η ενεργειακή δοκιμάζουν τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που κλονίζει όσα γνωρίζαμε ως σήμερα και θέτει ερωτηματικά ως προς το τι είναι σωστό και το τι είναι λάθος.

Η επέτειος αυτή είναι αφιερωμένη στη νέα γενιά που καλείται να αναλάβει στο προσεχές μέλλον ενεργό μέλλον στην οικονομική, κοινωνική, επαγγελματική, πολιτιστική και αθλητική ζωή του τόπου μας. Είναι επέτειος αφιερωμένη σε όσους τολμούν να διεκδικούν και να παλεύουν για μια καλύτερη ζωή. Είναι επέτειος οδηγός για τις μάχες του μέλλοντος μιας γενιάς που καλείται μέσα σε δύσκολες συνθήκες να γράψει τη δική της ιστορία και να αφήσει το δικό της αποτύπωμα σε αυτή τη χώρα.

Αταλάντη, 17 Νοεμβρίου 2021

Αθανάσιος Ζεκεντές

Δήμαρχος Λοκρών

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Τα εγκαίνια του νέου χώρου του βιβλιοπωλείου “ΣΟΦΙΑΝΟΣ pen-paper” [ΦΩΤΟ]

Παρουσία πολλών φίλων, γνωστών και πελατών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του βιβλιοπωλείου ΣΟΦΙΑΝΟΣ pen-paper στη Λαμία. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *