Πέμπτη , 1 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αθ. Στιβακτή: “25η Μαρτίου – Ημέρα τιμής και θρησκευτικής ευλάβειας για τον απανταχού Ελληνισμό και την Ορθοδοξία”

Μήνυμα Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821

25η Μαρτίου. Ημερομηνία ορόσημο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ημέρα τιμής και θρησκευτικής ευλάβειας για τον απανταχού Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας του Γένους μας, μίας ένδοξης ιστορίας με αρκετά μελανά σημεία, θα επιλέξω να σταθώ στα πιο φωτεινά. Σε αυτά που “κέντησαν” με χρυσές κλωστές οι πρόγονοί μας πάνω στην ψυχή και στη συλλογική μας μνήμη. Σε όλα εκείνα που εξακολουθούν να μας κάνουν υπερήφανους που είμαστε Έλληνες και αξιώνουν τον διαχρονικό σεβασμό μας. Σε όλα όσα οδήγησαν στον ξεσηκωμό κατά του Οθωμανικού ζυγού και που οφείλουμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε, ώστε να τα κληροδοτήσουμε ατόφια στα παιδιά μας. Στην ελευθερία. Στην ανεξαρτησία. Στην ομόνοια. Στην πίστη. Στα ευγενή ιδεώδη.

Καμία μάχη δεν είναι εύκολη αλλά και κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος. Αυτό μας δίδαξε η αυτοθυσία των Αγωνιστών του 1821 και αυτό πρέπει να διδάξουμε κι εμείς στις επόμενες γενιές. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι στα μικρά και στα μεγάλα, να έχουμε όραμα με προοπτικές, ελπίδα για το αύριο και αγάπη. Αγάπη για την πατρίδα μας, για την ιστορία μας, για τον πλησίον μας. Τότε όλα είναι εφικτά. Γιατί όσο ο Έλληνας πορεύεται με το κεφάλι ψηλά, χωρίς διχασμούς αλλά με συνεργασία και τόλμη, τόσο η Ελλάδα θα νικά…

“Εδώ στο Ελληνικό το χώμα, το στοιχειωμένο κι ιερό, που το ίδιο χώμα μένει ακόμα απ’ τον αρχαίο τον καιρό,
είδα τη Νίκη τη μεγάλη, τη Νίκη τη παντοτινή, την είδα εμπρός μου να προβάλλει με φορεσιά ολοφωτεινή”
~ Κωστής Παλαμάς ~

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Που γίνονται δωρεάν rapid tests για κορονοϊό, 1/6/2023

  Ενημερωθείτε για τους δωρεάν ελέγχους-rapid tests για κορονοϊό στη Λαμία. Με βάση το πρόγραμμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *