Τετάρτη , 27 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αθ. Στιβακτή για το έπος του ’40: ” Το ηχηρό ΟΧΙ – Μέσα σε τρία μόλις γράμματα συμπυκνώθηκε όλο το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής”

Μήνυμα της Δημάρχου Δήμου Αμφίκελιας-Ελάτειας κα Αθανασία Στιβακτή για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940:

“Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου φέρει βαρυσήμαντο φορτίο για τη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας. Αποτελεί μία ημέρα ορόσημο, όπου δια στόματος Ιωάννη Μεταξά, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα όλων των Ελλήνων, αντιτάχθηκε ένα ηχηρό “ΟΧΙ” στο προκλητικό τελεσίγραφο του ιταλικού φασισμού.

Μέσα σε τρία μόλις γράμματα συμπυκνώθηκε όλο το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, τα αποθέματα θάρρους, η αυτοθυσία και το ήθος των ηρώων μας. Το έπος του ’40, το οποίο παραμένει διδακτικά επίκαιρο, μας υπενθυμίζει ότι μόνο με υπευθυνότητα, συλλογικότητα και ομοψυχία θα αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις και θα διαφυλάξουμε τις πανανθρώπινες αξίες, για τις οποίες θυσιάστηκαν οι πρόγονοί μας.

Το γεγονός ότι, φέτος, δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις και εορτασμοί με την αίγλη που ξέραμε, λόγω της πανδημίας και των επακόλουθων περιορισμών που επιβάλλονται, δεν αφαιρεί στο ελάχιστο από τη δόξα και την τιμή των αγωνιστών μας, που αποτελούν αιώνια ηρωικά πρότυπα. Άλλωστε, η εθνική υπερηφάνεια, η συλλογική μνήμη και η ένδοξη ιστορία μας, έχουν αποτυπωθεί στην ψυχή και στην καρδιά κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα απανταχού.”

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κηφισιά – ΠΑΣ Λαμία για την 6η αγωνιστική της Super League

  Εκτός έδρας έχει αγώνα η Λαμία για την 6η αγωνιστική   Την Τετάρτη  27/9/2023 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *