Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αθ. Στιβακτή: “Οι ήρωες Αγωνιστές του ’21 άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στις σελίδες της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας”

Το μήνυμα της Δημάρχου Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας κας Αθανασίας Στιβακτή  για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

“Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 αποκτά ισχυρό συμβολισμό.

Ο άδικος και αδικαιολόγητος πόλεμος που λαμβάνει χώρα επί ευρωπαϊκού εδάφους, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καταδεικνύει πόσο ασταθές είναι το διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον και πόσο επισφαλή τα κεκτημένα χρόνων.

Οι Έλληνες πρόγονοί μας, οι ήρωες Αγωνιστές του ’21 άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στις σελίδες της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας. Πολέμησαν γενναία εναντίων των Τούρκων κατακτηκτών και πέθαναν για τα ιδανικά τους. Για μία χώρα ανεξάρτητη. Για μία πατρίδα λεύτερη. Και το κατάφεραν!

Όμως η ειρήνη, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα και κάθε πανανθρώπινο ιδεώδες, όσο δύσκολα αποκτάται, τόσο εύκολα απειλείται. Η ιστορία, η μνήμη, οι προκλήσεις εξ ανατολών και ο μαινόμενος πόλεμος επιβεβαιώνουν ότι απαιτείται διαρκής περιφρούρηση. Η ευημερία, η ανάπτυξη, η συνεργασία και η συνύπαρξη των λαών δεν μπορεί παρά να είναι απόρροια ενός ειρηνικού κόσμου χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και παραβιάσεις. Τα αγαθά της ειρήνης είναι αδιαμφισβήτητα. Τα κληρονομήσαμε και έχουμε χρέος να εξασφαλίσουμε και στις επόμενες γενιές ένα μέλλον ειρηνικό.

Είθε η χάρις της Παναγίας μας, της Μητρός όλων των Χριστιανών, τη μνήμη της οποίας γιορτάζει, επίσης, σήμερα ο απανταχού Ελληνισμός και ο Ορθόδοξος κόσμος, να μας προστατεύει, να φωτίζει τα βήματά μας και να απαλύνει τον πόνο μας. Αυτούς τους δύσκολους καιρούς ας δώσει δύναμη και κουράγιο στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, σύνεση στους εισβολείς, πίστη και ελπίδα σε όλους τους ανθρώπους. Ας προσευχηθούμε να σταματήσει γρήγορα αυτός ο εφιάλτης και να συμβιώσουμε επιτέλους όλοι οι λαοί αρμονικά και ειρηνικά.

Τιμή και δόξα σε όλα τα θύματα αυτού του πολέμου αλλά και κάθε πολέμου!
Τιμή και δόξα στους Έλληνες Αγωνιστές μας, τη μνήμη των οποίων τιμούμε σήμερα!
Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!”

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Που γίνονται δωρεάν rapid test για κορονοϊό, Δευτέρα 5/12

Ενημερωθείτε για τους δωρεάν ελέγχους-rapid tests για κορονοϊό στη Λαμία. Με βάση το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *