Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Συμμετοχή του Γ. Οικονόμου

Τι συζητήθηκε στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Οικονόμου συμμετείχε, σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ.

Στην ατζέντα των Υπουργών των 27 Κρατών Μελών συζητήθηκαν:
το Πρόγραμμα εργασίας της Πορτογαλικής Προεδρίας, η δέσμη μεταρρύθμισης της νέας ΚΑΠ 2023-2027, η κατάσταση της αγοράς γεωργικών προϊόντων, οι εμπορικές συμφωνίες στο γεωργικό τομέα, η αξιολόγηση της στρατηγικής για την καλή μεταχείριση των ζώων 2012-2015 και η επισήμανση τροφίμων που περιέχουν αυγά, σχετικά με τη μέθοδο εκτροφής ωοτόκων ορνίθων.

Στο πλαίσιο του συμβουλίου επισημάνθηκαν οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στον πρωτογενή τομέα.

Η αγροδιατροφική παραγωγή εξασφάλισε μεν την επισιτιστική επάρκεια κι αυτάρκεια των καταναλωτών εν μέσω των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο, δεν έμεινε αλώβητη με το πλήγμα στο εισόδημα των αγροτών να είναι μεγάλο σε όλες της χώρες της Ευρώπης. Έτσι, κρίθηκε σκόπιμη η επέκταση των παρεκκλίσεων COVID-19 που θεσπίστηκαν το 2020 σχετικά με τα επιχειρησιακά ταμεία και τα επιχειρησιακά προγράμματα έτους 2021, καθώς η πανδημία έχει παραταθεί. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε το μέλλον του ευρωπαϊκού αγροδιατροφικού τομέα, με έμφαση στη διασφάλιση ενός βιώσιμου, ανταγωνιστικού και ανθεκτικού μέλλοντος για το σύνολο των ευρωπαίων αγροτών, αλλά και των αγροτών κάθε κράτους – μέλους ξεχωριστά, εκμεταλλευόμενη και τα εργαλεία της νέας ΚΑΠ. Στόχος, να μετατραπεί ο ευρωπαίος αγρότης σε επικεφαλής δύναμη του κόσμου που έρχεται.

«H νέα ΚΑΠ 2023 -2027 αποτελεί μία ξεκάθαρη ευκαιρία για το μέλλον του ευρωπαϊκού αγροδιατροφικού τομέα, που δεν πρέπει να χαθεί με τίποτα. Δεν είναι μια συμβατική μας υποχρέωση, αλλά μία μεγάλη δυνατότητα να συνδιαμορφώσουμε από κοινού το μέλλον της ευρωπαϊκής γεωργίας συντονίζοντας κάθε κράτος- μέλος τις εθνικές του πολιτικές με το ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου κατά την τοποθέτησή του.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης για τους Αντιδημάρχους

Δήλωση του Δημάρχου Καμένων Βούρλων, Γιάννη Συκιώτη  για τους πρώην και νυν Αντιδημάρχους Μετά τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *