Παρασκευή , 2 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Χωρίς υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικους χώρους από το Σάββατο

Άρση μέτρων

Παραμονή Αποκριάς αποφασίσανε να πετάξουμε τις μάσκες, όταν επιβάλλεται να φοράμε μάσκες…

Σε μια νέα φάση της επιστροφής στην κανονικότητα θα μπούμε από το Σάββατο το πρωί καθώς η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε και ο υπουργός Υγείας αποδέχθηκε να μην είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους με μόνη εξαίρεση όταν υπάρχει συνωστισμός.

Παράλληλα οι ειδικοί αλλά και ο Θάνος Πλεύρης απηύθυναν ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και άτομα που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους.

Αυτό που προκάλεσε έκπληξη, πάντως, ήταν το γεγονός ότι η αλλαγή στην υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας αποφασίστηκε να ισχύσει από το Σάββατο, καθώς όλες οι προηγούμενες πληροφορίες συνέκλιναν στο ότι η άρση του συγκεκριμένου μέτρου θα ξεκινούσε από την ερχόμενη Τρίτη, μετά, δηλαδή, το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας.

Η συνεχής αποκλιμάκωση των δεικτών της πανδημίας που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα προκειμένου τόσο οι ειδικοί όσο και το υπουργείου Υγείας να άρουν την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους εκτιμώντας ότι η χώρα είναι πλέον σε μια πιο ασφαλή ζώνη όσον αφορά τον κορονοϊό.

Την ίδια ώρα πληροφορίες που μεταφέρει ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρουν ότι υπάρχει συμφωνία για αύξηση της πληρότητας στο 100% στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο πλαίσιο της επιστροφής στην κανονικότητα αλλά αυτό θα επιβεβαιωθεί από την ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί.

Η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας για το τέλος στη μάσκα
«Στη συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρος.

Πηγή

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μακάβρια «πακέτα» με μάτια ζώων σε πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ευρώπη

Αρκετές πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ευρώπη έχουν λάβει “ματωμένα πακέτα” τα οποία περιείχαν μάτια ζώων, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *