Τρίτη , 29 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δ.Σ. Αργιθέας: Αναβλήθηκε η ενημέρωση για τα αιολικά στην περιοχή «Κατούνα»

Για τη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει με δια ζώσης διαδικασία, μεταφέρθηκε η ενημέρωση του Σώματος για τη κατασκευή αιολικών πάρκων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα διοικητικά όρια του Δήμου Αργιθέας από τον όμιλο ENERCOPLAN.

Ουσιαστικά πρόκειται για την περιοχή του δάσους της “Κατούνας” και η ενημέρωση θα γινόταν από τον εκπρόσωπο της εταιρίες κ. Δημητρίου. Αυτό δεν κατέστη δυνατόν την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου αφού το Σώμα συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη καθώς υπήρξε ένα κρούσμα COVID-19 και επαφές με αυτό.

Μάλιστα ο κ. Δημητρίου δεν μπόρεσε να συνδεθεί και διαδικτυακά και επιχειρήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία. Ούτως ή άλλως όμως το σύνολο σχεδόν των συμβούλων ζήτησε δια ζώσης ενημέρωση καθώς το θέμα κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρό και θα πρέπει να γίνουν ερωτήσεις και να δοθούν απαντήσεις.

Παρότι πάντως η επικοινωνία ήταν προβληματική καταγράφουμε ορισμένα στοιχεία που παρέθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. Συγκεκριμένα ότι προβλέπεται να τοποθετηθούν 8-9 ανεμογεννήτριες, που για την κάθε μία απαιτούνται 10 με 15 στρέμματα. Ότι το έργο εμπίπτει κατά 70% στην Τ.Κ. Ανθηρού και κατά 30% στην Τ.Κ. Ελληνικών. Ότι τώρα βρίσκεται στο στάδιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και πως οι εργασίες θα αρχίσουν μάξιμουμ σε 1 χρόνο. Ακόμα αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν για την περιοχή.

Αύριο (1/3), θα αποσταλούν στον Δήμο για να διανεμηθούν στους συμβούλους όλα τα στοιχεία του έργου, προκειμένου να έχουν γνώση ενόψει της αναλυτικής ενημέρωσης και των αποφάσεων που θα κληθούν να πάρουν.

Π.Κ.

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Νέος σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Εύβοια, μετά τα 4,8 Ρίχτερ

Νέος σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Εύβοια, μετά τα 4,8 Ρίχτερ που ταρακούνησαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *