Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δ.Σ. Δήμου Μακρακώμης: Εισήγηση για την «Ενεργειακή Κοινότητα» που όμως ήθελε 4 ψηφοφορίες

Αναφορικά με την εισήγηση του θέματος καταρχήν να σημειωθεί ήταν όλοι ήταν ανενημέρωτοι, δεν γνώριζαν τίποτα. Για την υπό σύσταση «Ενεργειακή Κοινότητα», έχει «ανοιχτά ζητήματα» όπως για τη σύσταση, τη συμμετοχή του Δήμου, το καταστατικό, τα μέλη που θα συμμετέχουν.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ράμμος ρώτησε για ποιο πράγμα ενημερώνονται οι Σύμβουλοι ακριβώς και τι καλούνται να ψηφίσουμε σχετικά π.χ. συμμετοχή του Δήμου, καταστατικό κλπ.
Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Θ.Παπαευθυμίου εξ’ αρχής σημείωσε ότι προφανώς είναι όλοι θετικοί στο συσταθεί η Ενεργειακή Κοινότητα αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν όλες τις παραμέτρους.

Με τοποθέτηση του, ο Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Κώστας Κατσιμάνης ρώτησε περί της ανάθεσης του ιδιώτη, τι θα κάνει και τι περιλαμβάνει, σημειώνοντας ότι πολλά από την εισήγηση είναι ασαφή ή ότι δεν μπορούν απαντηθούν τι θα προκύψει στην μετέπειτα διαδικασία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του www.fonografos.net γνωρίζουμε ότι ο Δήμαρχος έχει προσλάβει με σύμβαση εργασίας τους περισσότερους ιδιώτες μηχανικούς του Δήμου (ποια η δέσμευση τους για τις μελέτες θα καταθέσουν κατά την διάρκεια της σύμβασης ή έγινε με σκοπιμότητα την ψηφοθηρία;), κάποιοι θα που ασχολούνται μάλιστα με φωτοβολταϊκά που θα μπορούσαν να κάνουν μελέτες και έτσι να μην δοθούν επιπλέον χρήματα – 7.500€– σε ιδιώτη μέσω ανάθεσης, για να βγάλει το ΑΦΜ και να φτιάξει το καταστατικό της Ενεργειακής Κοινότητας.

Ένα τόσο σοβαρό θέμα με προοπτική ανάπτυξης και εξοικονόμησης για τον Δήμο δεν κουβεντιάστηκε όπως θα έπρεπε ενώ οι Σύμβουλοι ψήφισαν μόνο την συμμετοχή του Δήμου ενώ ο Πρόεδρος του Δ.Σ. με βάση τον κανονισμό κανονικά θα έπρεπε να ψηφιστούν τα 4 σκέλη της εισήγησης και όχι έτσι όπως έγινε και δημιουργήθηκε μπέρδεμα και σύγχυση. Υπό αυτό το πρίσμα, αν κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος θέλει να ακυρώσει τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, σίγουρα το πετυχαίνει… Αν όχι, το τι παρασκήνιο και τι υποβόσκει θα το μάθουμε αρκεί να μην είναι αργά για να σωθεί ότι έχει απομείνει από τον Δήμο Μακρακώμης

Η ενημέρωση από τον αρμόδιο έγινε και μεταξύ άλλων ειπώθηκε η πρόταση να μην περιλαμβάνονται Αιολικά και σε ποιον υποσταθμό θα «κουμπώσει» το έργο…
Σε ερωτήσεις που έγιναν, ο ιδιώτης είπε υπάρχουν προβλήματα στη Δημοκρατία και το μόνο καλό θα ήταν να συμμετέχουν όλοι οι δημότες με ότι αυτό συνεπάγεται, διαφορετικά πολλά μπορούν να συμβούν όπως επισήμανε και η Αντιπολίτευση …

Παρακολουθείστε στο βίντεο του www.fonografos.net τι ειπώθηκε για το σοβαρό αυτό θέμα:

 

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Θλίψη για τον χαμό της Μαρίας Τζαμάρα – Το τελευταίο αντίο στις 8/12

Θρήνος στη Λαμία για τον ξαφνικό χαμό της Μαρίας Τζαμάρα… Η Μαρία Τζαμάρα έφυγε από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *