Παρασκευή , 12 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

«Δεν είναι Β’ κατηγορίας το προσωπικό των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. – Εντάξτε τους στο πρόγραμμα “Ψηφιακή Μέριμνα II”»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς Ν. Κεραμέως:
«Δεν είναι Β’ κατηγορίας το προσωπικό των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. – Εντάξτε τους στο πρόγραμμα “Ψηφιακή Μέριμνα II”»

Το θέμα του αποκλεισμού του προσωπικού τωνΚέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής & Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.), από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» στηλιτεύουν με Κοινοβουλευτική ερώτησή τους προς την Υπουργό Παιδείας,40 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, μετά από πρωτοβουλία του Τομεάρχη Παιδείας, κ. Νίκου Φίλη και της Αναπληρωτή Τομεάρχη Παιδείας, κας Μερόπης Τζούφη, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης.

Στην ερώτησή τους οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία ανάμεσα σε άλλα τονίζουν ότι:

«Η εξαίρεση των εν λόγω εκπαιδευτικών από τους δικαιούχους του Προγράμματος είναι άδικη, προσκρούει δε στην αρχή της ισότητας δεδομένου ότι είναι εκπαιδευτικό και ειδικό επιστημονικό προσωπικό, που παρείχε μεγάλο μέρος του έργου του με τηλεργασία κατά τη διάρκεια της έξαρσης πανδημίας, συνεδριάζοντας μέσω τηλεδιάσκεψης για τη σύνταξη αξιολογικών εκθέσεων και υποστηρίζοντας εξαποστάσεως και με τον δικό τους οικιακό ηλεκτρονικό εξοπλισμό τις οικογένειες και του εκπαιδευτικούς».

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτηκαι τους Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία:

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εκπαιδευτική κοινότητα επέδειξε μια πρωτοφανήαίσθηση καθήκοντος, κόντρα στις αντιξοότητες και στην απουσία ουσιαστικής βοήθειας από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας, η ηγεσία του οποίου έχει την πλήρη ευθύνη για το γεγονός ότι εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές δεν κατείχαν τον αναγκαίο και πλήρητεχνολογικόεξοπλισμό τουλάχιστον από τις πρώτες εβδομάδες της τηλεκπαίδευσης. Μετά από αλλεπάλληλεςκαθυστερήσεις, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. ανακοίνωσε τη χορήγηση voucher ύψους 200ευρώ για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού, ο οποίος κατά μέσο όρο ανέρχεται στα 500-600 ευρώ! Επιστέγασμα του κυβερνητικού παραλογισμού αποτελεί η εξαίρεση του προσωπικού των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., σαν να πρόκειται για στελέχη της εκπαίδευσηςΒ΄ κατηγορίας. Η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας οφείλει να είναι δίκαιη, έγκαιρη και ουσιαστική».

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Περίφραξη του Γυμνασίου-Λυκείου Ελάτειας

Ένα έργο στην Ελάτεια, προϋπολογισμού  71.423,99€ Αναφέρει σχετικά για το έργο η Δήμαρχος κα Αθανασία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *