Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Διάκριση στα Property Awards 2021 για την Eurobank

Eurobank |Διάκριση στα Property Awards 2021

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε η Eurobankλαμβάνοντας το βραβείο “Silver”, στο πλαίσιο των PropertyAwards 2021,για την ολική ανακατασκευή κτιρίου στην περιοχή του Νέου Κόσμου στην Αθήνα, την πρώην έδρα της ιστορικής εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», το οποίο εντάσσεται στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της GrivaliaPropertiesκαι περιήλθε στην ιδιοκτησία της Eurobankστα τέλη του 2018.

Η βράβευση συνιστά και μια αναγνώριση της στρατηγικής του Ομίλου, που έχει πραγματοποιήσει συνολικές επενδύσεις, σχεδόν, 250 εκατ. ευρώ κατά την τελευταία διετία και σχεδιάζει περίπου άλλες τόσες την επόμενη τριετία, να επενδύει σε μια νέα γενιά ακινήτων και σε περιβαλλοντικά βιώσιμες υποδομές – ορόσημα και για τις τοπικές κοινωνίες.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Το βραβείο Silver, στην κατηγορία «Redevelopment/Renovation»,στο πλαίσιο των PropertyAwards 2021, που τελούν υπό την αιγίδα της Ένωσης Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδας, του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηματομεσιτών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, αφορά στο κτίριο επί της Μίνωος 10-16 στο Νέο Κόσμο, συνολικής επιφάνειας 15.173 τ.μ., το οποίο ανήκει πλέον, εξολοκλήρου στηνEurobank, μετά την απορρόφηση της Grivalia Properties. H Eurobank χρηματοδότησε την ανακαίνιση του κτιρίου, με συνολικό κόστος σχεδόν 12 εκατ. ευρώ, και το οποίο δόθηκε προς λειτουργία το Μάρτιο του 2021, στεγάζοντας σήμερα ένα σύγχρονο χώρο γραφείων της εταιρείας WebhelpHellas.

Στόχος του επανασχεδιασμού του κτιρίου ήταν να του αποδοθεί ισχυρός χαρακτήρας και ταυτότητα προκειμένου να μετατραπεί σε τοπόσημο, στη βάσηβιοκλιματικών αρχών. Κεντρική ιδέα της αρχιτεκτονικής σύνθεσης στο εσωτερικό του κτιρίου ήταν η αισθητική αναβάθμιση και δημιουργία λειτουργικών χώρων, με την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του U.S. GreenBuilding Council και με στόχο την πιστοποίηση LEED σε επίπεδο Gold, έμφαση δόθηκεστην ποιότητα του εσωτερικού αέρα, τον εσωτερικό φωτισμό, τη χρήση συστημάτων κλιματισμού και αερισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης, τις θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων και σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, την εφαρμογή μεθόδων ανακύκλωσης, τη δημιουργία ποιοτικού περιβάλλοντος εργασίας και με την ενσωμάτωση πρασίνου κ.ά.

Ο Όμιλος Eurobank ως ιδιοκτήτης ενός χαρτοφυλακίου ακινήτων που υπερβαίνει τα τρία (3) εκατομμύρια.

τετραγωνικά μέτρα, είναι σταθερά προσηλωμένος στη βέλτιστη διαχείριση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιώσιμης ανάπτυξης, επιδιώκοντας, σταθερά, προστιθέμενη αξία στη μελλοντική αξιοποίηση της περιουσίας του προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των μετόχων του.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Νέοι άντρες και γυναίκες, καθηλωμένοι σε ένα ακινητοποιημένο παρόν σε αναζήτηση της δόσης τους

Ανώνυμες σκιές στο χάος της μεγαλούπολης, εθισμένες σε ουσίες, αδιάκοπα περιφερόμενες σε αναζήτηση της δόσης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *