Κυριακή , 10 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Διδακτική επίσκεψη μαθητών Ειδικού Επαγγελματικού σχολείου Λαμίας στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λαμίας

Τη Δευτέρα 04 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο του μαθήματος της «Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας», πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη μαθητών και μαθητριών τμημάτων του Γυμνασίου και Λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Λαμίας στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λαμίας στο Δημαρχείο της πόλης μας.

Οι μαθητές συνοδεύονταν από τους καθηγητές τους, κ. Δημακόπουλο Αναστάσιο και κ. Καλαντζή Παρασκευή. Η εκπαιδευτική δράση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την υπεύθυνη καθηγήτρια φιλόλογο του σχολείου κ. Καψάλη Αλεξάνδρα.

Τους μαθητές υποδέχθηκε στο Μουσείο ο Γεν. Γραμματέας κ. Πάρης Φούντας.

Η ξενάγηση στους χώρους και την ιστορία της κατοχής και της α-ντίστασης έγινε από την Πρόεδρο του Σωματείου και Ιστορικό Δρ. Βασιλική Λάζου. Οι μαθητές είχαν μία μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή και διασύνδεση με την τοπική μας ιστορία, μέσα από σημαντικά εκθέματα, φωτογραφίες και αντικείμενα που βρίσκονται στο Μ.Ε.Α που αναφέρονται στα σημαντικότερα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα και την περιοχή μας.

Μετά τη λήξη της ξενάγησης, τους μαθητές τίμησε ιδιαιτέρως με την παρουσία του ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Καραΐσκος Ευθύμιος, ο οποίος να έβγαλε μαζί τους και αναμνηστικές φωτογραφίες.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αμφίκλεια: Ενημερωτική εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού

  Εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 στην Λέσχη Φιλίας της Αμφίκλειας   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *