Δευτέρα , 5 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δημήτρης Κουτσούμπας από Πάτρα: “Στις εκλογές της Κυριακής, υπάρχει ελπίδα για τον λαό και τη νεολαία μας”

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Πάτρα

Φίλες και φίλοι,
συντρόφισσες και σύντροφοι,

Είμαστε απόψε εδώ, στην Πάτρα, στην πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας, στην τελική ευθεία πλέον, για να μεταφέρουμε το αισιόδοξο, το αγωνιστικό, το ανατρεπτικό μήνυμα του ΚΚΕ.
Ναι, στις εκλογές της Κυριακής, υπάρχει ελπίδα για τον λαό και τη νεολαία μας. Και η ελπίδα δυναμώνει όσο δυναμώνει το ΚΚΕ. Γι’ αυτό την Κυριακή μια επιλογή υπάρχει: ΚΚΕ δαγκωτό!
Ναι, υπάρχει ελπίδα, δεν είναι όλα μαύρα και απαισιόδοξα. Δεν υπάρχει μόνο η επιλογή του μικρότερου κακού, που οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο. Δεν είναι υποχρεωμένος ο λαός της Δυτικής Ελλάδας να πάει στην κάλπη με μισή καρδιά, γιατί τίποτα στη ζωή του δεν πρόκειται να αλλάξει. Μπορεί ο ίδιος να βοηθήσει, στο κάτι να αρχίζει να αλλάζει με τη στάση του, με τη δράση του, και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες και στις εκλογές.
Ναι, κανείς δεν πρέπει να πάει με βαριά καρδιά να τους ψηφίσει, να τους δώσει άλλη μια ευκαιρία, όπως τους ζητάνε τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν και ευθύνονται γι’ αυτό το χάλι που ζούμε και τώρα ετοιμάζονται να καθίσουν ξανά στις κυβερνητικές πολυθρόνες, με όποια σύνθεση τελικά αποφασίσουν, και να του κάνουν τον βίο αβίωτο.
Ευτυχώς, σε αυτή τη χώρα υπάρχει και η θετική επιλογή.
Η εργατική τάξη, ο λαός μας το έχει κατακτήσει αυτό με το ίδιο του το αίμα: Υπάρχει το κόκκινο, αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!
Γι’ αυτό, λοιπόν, με την καρδιά και το μυαλό, πάμε για ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό!
Για να ανασάνουμε, να αναθαρρήσουμε, να χαμογελάσουμε, να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες των ζωών μας!
Να είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη μέρα για να τους πολεμήσουμε! Να βελτιώσουμε τις ζωές μας!
Να κάνουμε πιο ορατή τη διέξοδο για το λαό που προτείνει το ΚΚΕ, την πραγματική εξουσία του λαού μας!
Μπορούμε σήμερα να το πούμε με ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά, από ότι τον Γενάρη που βρεθήκαμε ξανά εδώ στην Πάτρα: Σε αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει σημαντικά.
Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, μπορεί να μην είναι «μια από τα ίδια». Αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται από όλη την Ελλάδα.
Το βλέπουμε κι εμείς όταν συζητάμε με εργάτες και εργάτριες, με ανθρώπους τους μόχθου που για πρώτη φορά μας προσεγγίζουν και σκέφτονται να ψηφίσουν ΚΚΕ.
Το βλέπουν όμως κι αυτοί, τα επιτελεία του συστήματος και τα κόμματά του, όταν διαβάζουν πως δεν είναι λίγοι αυτοί που αν τους ρωτήσεις, αν σκέφτονται να ψηφίσουν ΚΚΕ, απαντούν: «Ναι, το σκέφτομαι».
Σήμερα λίγες μέρες πριν τις κάλπες για όσους ακόμα το σκέφτονται, τους λέμε: Κάντε το, να πάμε όλοι ένα βήμα μπροστά.
Κι αυτό το βήμα για να είναι στέρεο, να είναι δυνατό, είναι μόνο ΚΚΕ.
Ναι, βλέπουν κι αυτοί, πως μπορεί να γίνει αυτό το βήμα, όπως έγινε στην κάλπη των φοιτητών, και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και δω στην Πάτρα, ακούστηκε το «Πανσπουδαστική πρώτη δύναμη».
Τους κόπηκε μια φορά το χαμόγελο, μπορεί να τους κοπεί και δεύτερη φορά την Κυριακή με το ανεβασμένο ποσοστό του ΚΚΕ.
Το βλέπουν και το ομολογούν. Γι’ αυτό μεγαλοεργοδότες καλούν σε απολογία εργαζόμενους, επειδή πήγαν και άκουσαν τον υποψήφιο του ΚΚΕ που επισκέφθηκε τον χώρο δουλειάς τους.
Γι’ αυτό ορισμένοι γραφικοί που τους έχει αποκλείσει η ίδια η ζωή, καταθέτουν υπομνήματα στον Άρειο Πάγο για να αποκλειστεί το ΚΚΕ από τις εκλογές.
Γι’ αυτό υποψήφιοι της ΝΔ που λίγο καιρό πριν έλεγαν ότι φταίνε οι άνεργοι που δεν ξέρουν να κάνουν καλά βιογραφικά, τώρα γυρίζουν στα κανάλια και λένε ότι το ΚΚΕ θέλει να καταλύσει τη δημοκρατία!!!
Γι’ αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη», και ασχολείται με το ΚΚΕ σε κάθε ομιλία του.
Γιατί, όπως φαίνεται, έχει πάρει το μήνυμα ότι χιλιάδες προοδευτικοί, αριστεροί άνθρωποι βαρέθηκαν την κοροϊδία του, βαρέθηκαν τη μια να τον βλέπουν να ψηφίζει μνημόνια και την επόμενη τα 200 νομοσχέδια του Μητσοτάκη και τώρα του γυρίζουν την πλάτη, στρέφουν το βλέμμα προς το ΚΚΕ.

Φίλες και φίλοι.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Έχουμε, λοιπόν, μια ευκαιρία.
Η σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ένας πολύ ρεαλιστικός στόχος. Αρκεί να μην υποκύψει κανείς στα εκβιαστικά διλήμματα.
Αρκεί να μην επαναπαυτεί κανείς. Αρκεί όλοι μας μέχρι την τελευταία ώρα, να φτάσουμε με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού.
Γιατί κάθε ψήφος στο ΚΚΕ μετράει. Κάθε περιφέρεια της χώρας μας πρέπει να έχει τη δική της ξεχωριστή συμβολή σε αυτό το αποτέλεσμα.
Το ίδιο και η περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.
Εδώ που ζουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες, νέοι και νέες που πηγαίνουν στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο, στις επαγγελματικές σχολές.
Ναι, ο λαός της Δυτικής Ελλάδας, όλων των νομών και των νησιών, πρέπει να έχει τη δική του ξεχωριστή συμβολή στο εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ. Ξέρει πως η ψήφος του στο ΚΚΕ θα επιστρέψει πίσω στον ίδιο και στον αγώνα του.
Το ξέρει γιατί εδώ στη Δυτική Ελλάδα υπάρχουν μέχρι σήμερα 2 βουλευτές του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος στην Αχαΐα και ο Νίκος Παπαναστάσης στην Αιτωλοακαρνανία. Αυτοί οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ έκαναν για τον λαό της περιοχής περισσότερα από όσα έκαναν οι 21 βουλευτές που έχουν τα άλλα κόμματα στη Δυτική Ελλάδα αθροιστικά.
Έφεραν στη βουλή τα προβλήματά του, απαίτησαν λύσεις, έτρεχαν μέρα-νύχτα για να βρίσκονται στο πλάι του όταν αγωνιζόταν, έκαναν πράξη το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει τον λαό», όταν δοκιμαζόταν από την επιλεκτική ανικανότητα του αστικού κράτους να προστατεύσει τη ζωή και τις περιουσίες του.
Δεν σήκωσαν ποτέ το χέρι τους να ψηφίσουν αντιλαϊκά μέτρα.
Γι’ αυτό έχουμε το θάρρος να σας κοιτάμε στα μάτια και να σας ζητάμε να συμβάλετε ώστε το ΚΚΕ να εκλέξει περισσότερους βουλευτές για να έχει πραγματικό στήριγμα ο λαός στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Ηλεία.
Να συμβάλετε για να μεγαλώσει κι άλλο το ποσοστό του ΚΚΕ στις μονοεδρικές της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς.
Μην ακούτε κανέναν που σας λέει ότι αυτή είναι χαμένη ψήφος. Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ αθροίζεται στο πανελλαδικό του ποσοστό και στέλνει περισσότερους κομμουνιστές, αγωνιστές στη Βουλή πανελλαδικά.
Χαμένη είναι κάθε ψήφος στα κόμματα που κυβέρνησαν και μας έφεραν ως εδώ.
Χαμένη είναι η ψήφος που θα δώσει περισσότερες έδρες στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και θα της κάνει πιο εύκολο το έργο να περνάει νόμους εις βάρος των πολλών, υπέρ των λίγων.
Χαμένη είναι κάθε ψήφος που θα μπορούσε να δοθεί στο ΚΚΕ και θα σκορπίσει στην αποχή ή σε κόμματα μιας χρήσης που θα τρέξουν να γίνουν συμπλήρωμα σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως έχουμε δει να συμβαίνει τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν, με κόμματα που οι περισσότεροι σήμερα ούτε καν θυμούνται ότι υπήρξαν.
Το ΚΚΕ, όμως, ήταν, είναι και θα είναι εδώ, στο πλευρό του λαού μας, μέχρι την τελική του νίκη!
Γι’ αυτό, λοιπόν, την Κυριακή, δυνατό ΚΚΕ, για να είναι δυνατός ο λαός!

Φίλες και φίλοι,
συντρόφισσες και σύντροφοι

Το τελευταίο διάστημα, παρακολουθήσαμε μια γνωστή αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα του συστήματος για το αν τα προγράμματά τους είναι ή όχι «κοστολογημένα»…
Δεν βαρέθηκαν, σε κάθε προεκλογική περίοδο την ίδια συζήτηση; Πάντως ο κόσμος τους βαρέθηκε και δεν δίνει σημασία.
Είναι λογικό, όμως, να τσακώνονται για αυτό και όχι για την ουσία, για τη στόχευση των προγραμμάτων τους, αφού αυτή είναι ίδια.
Γιατί αυτά τα προγράμματα είναι γραμμένα με τις πένες των επιχειρηματικών ομίλων, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, της Τράπεζας της Ελλάδας, της Κομισιόν, του ΝΑΤΟ.
Γιατί «κεντρικές ιδέες» τους είναι η δημοσιονομική σταθερότητα με την επιστροφή των ματωμένων πλεονασμάτων, η σταθερότητα των τραπεζών, η διαμόρφωση «ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος», που σημαίνει τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα.
Γιατί στις πρώτες σελίδες τους περιέχουν τα 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, που θα νομοθετήσει η όποια επόμενη κυβέρνηση για να εκταμιεύονται οι δόσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και να πηγαίνουν «καρφί» στην τσέπη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Όταν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για αν είναι κοστολογημένα τα προγράμματα τους, ένα πράγμα καταλαβαίνει ο εργάτης, ο άνθρωπος του μόχθου. Ότι οι δικές του ανάγκες έχουν ήδη κοστολογηθεί και έχουν πεταχτεί έξω από τα προγράμματά τους, γιατί εκεί υπάρχουν μόνο τα κέρδη των λίγων, των ομίλων.
Και μιας και μιλάμε για… κοστολόγηση! Πόσο άραγε κοστολογούν τα κόμματα του κεφαλαίου τη ζωή του λαού της Δυτικής Ελλάδας, που ζει σε μια περιοχή που, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, βρίσκεται στο επίκεντρο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών με το Άκτιο, τον Άραξο, την Ανδραβίδα, να γίνονται καθημερινά δυνητικοί στόχοι αντιποίνων από το αντίπαλο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο;
Ήδη τους κόπηκε η μιλιά. Άχνα δε βγάζουν γι αυτά…
Γιατί ξέρουν, ότι όλα αυτά που έλεγαν περί ασφάλειας της χώρας από τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, έχουν καταρρεύσει προ πολλού…
Μόνο το ΚΚΕ μιλάει για αυτά, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το λαό μας, τη χώρα μας.
Οι πραγματικές ανάγκες υπάρχουν και μάλιστα με μεγάλα γράμματα, στο πρόγραμμα του ΚΚΕ.
Μόνο το Πρόγραμμα του ΚΚΕ ανοίγει έναν διαφορετικό δρόμο:
• για να έχουν όλοι μόνιμη και σταθερή δουλειά, με 7ωρο 5ήμερο 35ωρο,
• για να έχουν όλοι σύγχρονη και ασφαλή στέγη,
• δωρεάν παιδεία και υγεία,
• πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, κατοχυρωμένο δικαίωμα στις διακοπές.
Αυτά έπρεπε να είναι τα ζητούμενα τον 21ο αιώνα και όχι το πώς θα βγάλουμε τον μήνα.
Και επειδή μπορεί κάποιος -επηρεασμένος από όλη αυτή τη συζήτηση που γίνεται- να αναρωτηθεί:
«Είναι κοστολογημένο το πρόγραμμα του ΚΚΕ»; Απαντάμε «ναι». Το κοστολογήσαμε. Και ξέρετε πόσο κοστίζει για τον λαό; Τίποτα απολύτως!
Γιατί στην κοινωνία που εμείς θέλουμε να φτιάξουμε, μαζί με τον λαό, όλα τα παραπάνω παύουν να υπολογίζονται ως κόστος. Αντίθετα, η κάλυψη αυτών των αναγκών, σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό, θα είναι ο ίδιος ο σκοπός της παραγωγής. Γι’ αυτόν και μόνο τον σκοπό θα κινείται η οικονομία…
Κοστίζει πολύ, βέβαια, το Πρόγραμμα του ΚΚΕ σε αυτούς που πλουτίζουν σήμερα και την περνάνε «ζωή και κότα» από τη δουλειά των άλλων.
Κοστίζει, για παράδειγμα, στις 150 εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες που είδαν το 2022 τα καθαρά κέρδη τους να αυξάνονται κατά 303% και να ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια. Ναι, αυτοί έχουν να χάσουν πολλά από την εφαρμογή του Προγράμματός μας.
Για την ακρίβεια, θα χάσουν όλα τα κέρδη που βγάζουν από τον ιδρώτα του λαού. Θα χάσουν το δικαίωμα να εκμεταλλεύονται την ξένη εργασία και θα χρειαστεί να αρχίσουν να δουλεύουν κι αυτοί, όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος, για να απολαμβάνουν αυτά που θα παρέχει η κοινωνία σε όλους.
Επειδή, λοιπόν, τα προγράμματα των άλλων κομμάτων ταυτίζονται, παρακολουθούμε και μια άλλη αποκρουστική αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, για την κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου!
Τσίπρας και Ανδρουλάκης έχουν πάρει το σύνθημα της «Αλλαγής» και το περιφέρουν από συγκέντρωση σε συγκέντρωση.
Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι δική μας δουλειά, ούτε έχουμε καμία αγωνία να βγάλουμε πόρισμα, για το ποιος είναι ο νόμιμος κληρονόμος και ποιος έχει την επικαρπία…
Θέλουμε, όμως, να απευθυνθούμε στο λαό της Πάτρας, της Αχαΐας σε έναν λαό με δημοκρατικές, προοδευτικές και αγωνιστικές παραδόσεις.
Παίζουν με τα συναισθήματά σας! Παίζουν με τη μνήμη σας!
Θέλουν να σας κάνουν να κοιτάτε στο μακρινό παρελθόν για να κλέψουν την ψήφο σας και μετά να τη στρέψουν εις βάρος σας…
Πολλοί μπορεί να αναπολούν το παρελθόν με νοσταλγία, όμως η πραγματικότητα, είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι πως δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθόν. Το 2023 δεν είναι 1981.
Αυτό το σύστημα, που υπηρέτησε για χρόνια και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και πρόσφατα από κυβερνητικές θέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει γίνει πλέον τόσο σάπιο, τόσο αντιδραστικό, που δεν μπορεί να παραχωρήσει πια το παραμικρό στον λαό, εκτός και αν το επιβάλει ο ίδιος με την πάλη του.
Δεν υπάρχει «Αλλαγή» μέσα στη φυλακή της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και με μια χούφτα παράσιτα να κάνουν κουμάντο στον πλούτο της χώρας.
Ποτέ δεν υπήρξε, απλώς σήμερα είναι πολύ πιο φανερό.
Πραγματική αλλαγή, πολιτική αλλαγή σημαίνει να τελειώνουμε με το κράτος των καπιταλιστών. Και πολιτική αλλαγή δεν είναι να φύγει ο ένας και να έρθει ο άλλος, μένοντας ίδια η πολιτική τους.
Πολιτική αλλαγή είναι να συγκρουστούμε με την οικονομία του κεφαλαίου, να κοινωνικοποιήσουμε τα μέσα που παράγουν τον πλούτο σε αυτή τη χώρα, να απαλλαγούμε από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Να σχεδιάσουμε την κοινωνία μας, την οικονομία μας, ώστε να καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες. Κι αυτή η πραγματική πολιτική ριζική αλλαγή, έχει όνομα, είναι ο σοσιαλισμός.

Φίλες και φίλοι
Συντρόφισσες και σύντροφοι

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, δεν ενδιαφέρονται για τις σκιαμαχίες των άλλων που αφορούν το παρελθόν. Για ένα πράγμα ενδιαφέρονται. Για το πώς θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.
Και τα προγράμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, δεν το διασφαλίζουν αυτό, δεν έχουν καμία ουσιαστική απάντηση να δώσουν στις αγωνίες τους.
Επειδή, λοιπόν, τα προγράμματα όλων των άλλων είναι κοινά και μόνο το πρόγραμμα του ΚΚΕ είναι στον αντίποδα, γι’ αυτό μόνο οι κομμουνιστές μπορούν σήμερα να αξιοποιούν, όποια θέση τους εμπιστεύεται ο λαός, για να αντιπολιτεύονται, να πολεμούν αυτό το βάρβαρο σύστημα, αυτή την κοινή πολιτική όλων των κυβερνήσεων. Για να μπορεί ο λαός να μένει όρθιος, να έχει κατακτήσεις, να καλυτερεύει, όσο γίνεται, τη ζωή του.
Αυτό κάνει το ΚΚΕ στη Βουλή, αυτό κάνει και στους Δήμους και τις Περιφέρειες.
Αυτό κάνει η δημοτική αρχή του ΚΚΕ εδώ και 9 χρόνια στον Δήμο της Πάτρας, με δήμαρχο τον αγωνιστή Κώστα Πελετίδη.
Και, για δείτε τι έγινε τώρα…
Βάλανε στην άκρη τις έριδες αυτοί που τσακώνονται ποιος θα κατσικωθεί στο σβέρκο του λαού, οι επικεφαλής της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, και κουβεντιάζουν -λέει- πώς θα απαλλαγούν από τον αγωνιστή κομμουνιστή δήμαρχο της Πάτρας, τον Κώστα Πελετίδη.
Κοιμούνται όρθιοι και πληρώνουν ξενοδόχο, αν έτσι νομίζουν.
Γιατί η δημοτική αρχή της Πάτρας και ο δήμαρχος της, έχουν γίνει σημείο αναφοράς σε όλη τη χώρα.
Θυμάστε τι είπε πριν λίγες μέρες ο πρωταθλητής μας, ο ολυμπιονίκης, ο Μίλτος Τεντόγλου, ότι εύχεται να τον κάνουμε μεταγραφή στην Αθήνα, μπας και μπορέσουν οι αθλητές να προπονηθούν σαν άνθρωποι, όπως εδώ στην Πάτρα.
Μην ανησυχείτε, όμως, δεν θα σας τον πάρουμε. Το ΚΚΕ έχει πολλούς άξιους αγωνιστές σε κάθε πόλη της χώρας.
Ο Κώστας Πελετίδης θα μείνει εδώ, θα εκλεγεί ξανά Δήμαρχος της Πάτρας και όσοι κάνουν άλλα σχέδια θα φάνε τα μούτρα τους!
Και ο λαός της Πάτρας έχει πλέον έναν ακόμα λόγο για να τους τιμωρήσει στις Βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, ενισχύοντας το ΚΚΕ!

Φίλες και φίλοι,
συντρόφισσες και σύντροφοι

Σήμερα δεν είμαστε στο 2012 ή το 2015. Τους γνωρίσαμε όλους ως κυβέρνηση. Είδαμε ξανά και ξανά τα μεγάλα λόγια να πηγαίνουν περίπατο, τις υποσχέσεις να πετιούνται στα σκουπίδια, το εμπόριο ελπίδας να δίνει τη θέση του στην απογοήτευση.
Δεν είμαστε, όμως, ούτε στο 2019. Και αυτό είναι το θετικό της υπόθεσης. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε δώσει μεγάλες μάχες απέναντι στην πολιτική που υλοποίησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεχίζοντας στην ίδια κατεύθυνση με αυτή της προηγούμενης, του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ.
Αυτά τα χρόνια, δώσαμε μάχες μέσα στην πανδημία, σπάσαμε τις απαράδεκτες απαγορεύσεις και βγήκαμε στους δρόμους. Για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, τα μέσα μεταφοράς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
Δεν περιμέναμε να «λογαριαστούμε μετά», ούτε προτείναμε εμείς υπουργούς κοινής αποδοχής με τη ΝΔ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι κοινό έχουμε, άλλωστε, να αποδεχτούμε εμείς με αυτούς; Αφού είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι…
Δώσαμε μάχες στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Για να μείνουν στα χαρτιά αντεργατικοί νόμοι, για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, να παρθούν πίσω απολύσεις.
Δεν περιμέναμε τις εκλογές, όπως μας καλούσαν κάποιοι, γιατί «δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να πετύχουμε πράγματα», όπως έλεγαν.
Ο λαός μας δεν μπορούσε να περιμένει. Αγωνίστηκε. Αγωνιστήκαμε μαζί. Και πετύχαμε αρκετές νίκες.
Δώσαμε μάχες ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
Εμποδίσαμε αποστολές πολεμικού υλικού. Ακυρώσαμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού ότι έτσι -δήθεν- υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία και την ελευθερία! Αυτά, σήμερα, είναι μειοψηφικές απόψεις μέσα στον λαό μας.
Μειοψηφία στον λαό μας είναι, ειδικά σε αυτό το θέμα, όλα τα άλλα κόμματα, από τη ΝΔ μέχρι το κόμμα Βαρουφάκη, που μαζεύτηκαν στη Βουλή να ακούσουν τη μαριονέτα του ΝΑΤΟ, τον Ζελένσκι, ο οποίος μετά τους έβαλε να ακούσουν και τους Ναζί φίλους του, του Τάγματος Αζόφ.
Τι τραγική ειρωνεία: Αυτοί που φέρανε ξανά για πρώτη φορά ναζιστές στη Βουλή, από όταν τους έδιωξε ο λαός το 2019, τώρα παριστάνουν ότι θέλουν να μας προστατεύσουν με τις επικίνδυνες τροπολογίες τους, για να μην μπουν οι ναζί στη Βουλή….
Εδώ στην Πάτρα, το ξέρετε καλά -δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ- ότι όλα αυτά τα πετύχατε μαζί με το ΚΚΕ.
Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ως δημοτική αρχή κόψατε τη «μάσα» σε διάφορες μασέλες και βελτιώσατε την πόλη σας, δηλαδή την καθημερινότητα του φτωχόκοσμου που ζει στην Πάτρα.
Πετώντας τους εργοδοτικούς λακέδες από τα συνδικάτα και παλεύοντας μαζί με τους κομμουνιστές συνδικαλιστές, αλλάξατε την κατάσταση, κάνατε το Εργατικό Κέντρο, ξανά εργατικό.
Με την ΚΝΕ δυνατή στα σχολεία της Πάτρας, πλημμύρισαν οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης για να μην ξεχαστεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.
Με την Πανσπουδαστική πρώτη δύναμη ξανά και στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, οι φοιτητές πήραν τους συλλόγους τους στα χέρια τους, γκρέμισαν την παράταξη της κυβέρνησης, που δεν λέει να παραδεχτεί την ήττα της και γελοιοποιείται συνεχώς…
Έχετε, λοιπόν, το «know how». Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε την ερχόμενη Κυριακή για να πετύχουμε μαζί ακόμα περισσότερα.
Εσείς ξέρετε καλά ότι τα πράγματα δεν είναι στάσιμα. Ότι η συμβολή του καθενός και της καθεμιάς στη συλλογική προσπάθεια, πολλαπλασιάζει τη δύναμή μας και μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Ξέρετε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι αυτή που μπορεί να «ταράξει τα νερά».
Να φέρει μια Δευτέρα στις 22 Μάη που δεν θα μοιάζει με τις προηγούμενες μέρες.
Τώρα ΚΚΕ λοιπόν!
Με ισχυρό ΚΚΕ, με τον δικό μας αγώνα!
Θα τα καταφέρουμε.
Θα νικήσουμε.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

  Μήνυμα Αρχιεπισκόπου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *