Σάββατο , 24 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας: Tablet σε όποιον μαθητή δεν μπορεί να έχει

Η σχετική ανακοίνωση από τον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας:

17/11/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε αλλά και σε όλες τις στιγμές κρίσης η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει ουσιαστικό και καίριο ρόλο. Ο Δήμος μας συνεχίζει να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και για μία ακόμη φορά βρίσκεται δίπλα σε όσους δημότες έχουν ανάγκη. Μέσω των Σχολικών Επιτροπών διατίθεται να χορηγήσει φορητή συσκευή tablet για προσωρινή χρήση σε μαθητές που δεν διαθέτουν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή στο σπίτι τους, ώστε να εξυπηρετηθούν στην υλοποίηση της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές που πληρούν τα κάτωθι κριτήρια:

• Κοινωνικά κριτήρια

• Χαμηλό εισόδημα γονέων

• Ανεργία γονέων/κηδεμόνων

• Απόδειξη ιδιότητας μέλους μονογονείκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας

• Ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης

Όσοι γονείς επιθυμούν να δανειστούν μία εκ των φορητών συσκευών θα πρέπει να απευθυνθούν στους Διευθυντές της κάθε σχολικής μονάδας, οι οποίοι θα ελέγξουν αν πληρούνται τα κριτήρια των μαθητών.

Κατόπιν, οι γονείς των μαθητών που θα παραλάβουν φορητή συσκευή tablet Θα υπογράφουν Υπεύθυνη Δήλωση παραλαβής, όπου θα αναλαμβάνουν την υποχρέωση επιστροφής της ανωτέρω συσκευής, όταν εκλείψουν οι λόγοι χρήσης της ή ζητηθεί οποτεδήποτε από τη Διεύθυνση του σχολείου. Επίσης, υποχρεούνται σε καταβολή αποζημίωσης σε περίπτωση απώλειας, καταστροφής ή βλάβης, η οποία δεν οφείλεται σε ελάττωμα της συσκευής που δανείστηκαν, καθώς και σε περίπτωση άρνησης της επιστροφής της στο σχολείο από όπου την παρέλαβαν.

Με αίσθημα προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στους μαθητές και στη σχολική μας κοινότητα, καταβάλλοντας συνεχώς κάθε δυνατή προσπάθεια.»

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

4 προσλήψεις στον Δήμο Λοκρών

  Ο Δήμος Λοκρών ενημερώνει για τις τέσσερις προσλήψεις – Αιτήσεις έως 28/2/2024 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *