Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δομοκός – Πολιτική Προστασία: 1η Ειδική Συνεδρίαση για την Πυροπροστασία του Συντονιστικού Οργάνου

Ολοκληρώθηκε η 1η Ειδική Συνεδρίαση για την Πυροπροστασία του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δομοκού με την παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Δημάρχου Δομοκού κ. Μπάμπη Λιόλιου, αρχικά για τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2021 – 2022 που έκλεισε με θετικό πρόσημο, καθώς δεν σημειωθήκαν ιδιαίτερα προβλήματα από μεγάλες χιονοπτώσεις, παρά μόνο μικρές σε ένταση και διάρκεια. Επισημάνθηκε πως η συνεργασία ανάμεσα στους Προέδρους των Κοινοτήτων, τους εμπλεκόμενους Φορείς και τη Δημοτική Αρχή, ήταν ιδιαίτερα καλή με αποτέλεσμα κάθε καιρικό φαινόμενο να αντιμετωπίζεται με άμεση επέμβαση αποτρέποντας τυχόν αποκλεισμό κατοίκων και κτηνοτρόφων.

Ο Δήμαρχος μίλησε για την σημαντική ενίσχυση του στόλου του Δήμου με οχήματα αποχιονισμού ένος καινουργιου Unimog Mercedes και ενός ανακατασκευασμένου Unimog, θέτοντας στην διάθεση του Δήμου μαζί με το Unimog το οποίο χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα, σε σύνολο 3 Unimog σε πλήρη χρήση, δίνοντας τη δυνατότητα για αμεσότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν.

Τέλος ο Δήμαρχος απεύθυνε ευχαριστίες στην Περιφέρεια για την συνδρομή της όπου κ αν χρειάστηκε.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Λελεντζής κατά την αναφορά του σημείωσε πως η χειμερινή περίοδος έληξε χωρίς να υπάρχουν παράπονα, με την συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καθίσταται άψογη. Ευχαρίστησε τους χειριστές του Δήμου, οι οποίοι δεν υπολόγισαν ούτε χρόνο ούτε κόπο, τονίζοντας πως βρίσκονταν συνεχώς στο δρόμο για την συνεχή και έγκυρη κάλυψη των αναγκών. Το ίδιο έπραξαν και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων παρέχοντας διαρκή ενημέρωση για τα προβλήματα που προέκυπταν ανά πάσα στιγμή.
Ο κ. Δήμαρχος αναφερόμενος στην θερινή περίοδο ενημέρωσε πως ο Δήμος θα έχει να επιλύσει μια σειρά ζητημάτων κάποιον εύκολα αντιμετωπίσιμων και άλλων πιο δύσκολα.

Για τον προγραμματισμό και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ότι αφορά την αποψίλωση, τα κλαδέματα και τις κοπές χόρτων επισήμανε πως προγραμματίζονται κάθε χρόνο πραγματοποιώντας εργασίες δύο ημερών σε κάθε χωριό.
Επίσης γίνεται καθαρισμός σημείων που κατά προτεραιότητα χρήζουν αντιμετώπισης, πλατείες, παιδικές χαρές και εκκλησίες καθώς αναμένεται να έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα ενόψει του Πάσχα.
Ακολούθως θα γίνουν εργασίες με ειδικό μηχάνημα με δίσκους στο πλάι για κλαδέματα εντός οικισμών, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και πέρυσι, κάνοντας εξαιρετική δουλειά, καθώς ότι προέκυπτε από το κλάδεμα φορτωνόταν σε φορτηγό αυτοκίνητο και μεταφέρονταν εκτός οικισμού.

Μια ακόμη εργασία αφορά κοπές δέντρων με ειδικό μηχάνημα που διαθέτει ρομπότ, αρπάγη, ενσωματωμένο αλυσοπρίονο και θρυμματιστή εναποθέτοντας την παραγόμενη ξυλεία σε φορτηγό για την μεταφορά και απομάκρυνσή της από το χώρο όπως αυτό δοκιμάστηκε κατά την χειμερινή περίοδο έχοντας εξαιρετικά αποτελέσματα.
Κατά την τοποθέτηση του ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Πολύζος Ζώης, σημείωσε πως η συνεργασία με τον Δήμο κατά τη χειμερινή περίοδο ήταν σε υψηλό επίπεδο με άρτιο συντονισμό των φορέων και λήψη αποφάσεων στο σωστό χρόνο.

Τέλος όσον αφορά στην αντιπυρική περίοδο, καταγράφονται κάποιες αλλαγές στην Πολιτική Προστασία εφόσον είναι η πρώτη ειδική συνεδρίαση που λαμβάνει χώρα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου στην οποία διατυπώνονται οι προτάσεις και πραγματοποιείται ο προγραμματισμός δράσεων για την αντιπυρική περίοδο, θα ακολουθήσει η δεύτερη συνεδρίαση το δεύτερο δεκαπενθήμερο Απριλίου στην οποία θα συζητηθεί η πορεία υλοποίησης των δράσεων και στην τρίτη συνεδρίαση του πρώτου δεκαπενθήμερου του Μαΐου θα συζητηθεί η ετοιμότητα του Δήμου στην υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος.

*ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Που γίνονται δωρεάν rapid test για κορονοϊό, Τετάρτη 7/12

Ενημερωθείτε για τους δωρεάν ελέγχους-rapid tests για κορονοϊό στη Λαμία. Με βάση το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *