Τρίτη , 29 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δήμος Λαμιέων: Γιατί ζητά έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου η Αντιπολίτευση

Η αντιπολίτευση στον Δήμο Λαμιέων ζητά να συνεδριάσει εκτάκτως το Δ.Σ. του Δήμου Λαμιέων για το Νοσοκομείο Λαμίας

Αίτημα της Αντιπολίτευσης για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αξιότιμε Κ. Πρόεδρε,

Όλοι μας γνωρίζουμε, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι σε αυτό, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε σχέση με την λειτουργία του.

Ειδικότερα τα τελευταία δυο χρόνια, λόγω των παραιτήσεων και των συνταξιοδοτήσεων, υπάρχει μεγάλο κύμα αποχωρήσεων ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο μας να αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υποστελέχωσης .
Επιβεβαίωση των ως άνω αποτελεί και η από 05-09-2022 επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας προς Εσάς και προς τις Δημοτικές Παρατάξεις .
Κανείς μας πλέον δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος στη κατάσταση αυτή που δημιουργεί ανασφάλεια για την προστασία της υγείας των δημοτών μας .

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο ως ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες των δημοτών μας, υποχρεούται να ακούσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να διεκδικήσει από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου μας από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των κλινικών και να προστατευθεί η Δημόσια υγεία .

Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες και δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις.

Δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας, αλλά να σταθούμε, όλοι ενωμένοι, δίπλα στην Διοίκηση, στους Ιατρούς, στο Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας, έτσι ώστε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας να αποκτήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αξίζει .

Για το λόγο αυτό αιτούμαστε, βάσει του άρθρου 6 παρ.5 περ. γ και δ του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ., όπως :

α) Συγκαλέσετε άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

β) Προσκαλέσετε να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη έκτακτη συνεδρίαση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (πχ Βουλευτές Ν. Φθιώτιδας, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Διοικητής 5ης Υ.Πε, Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, εκπρόσωποι συλλόγων εργαζομένων, ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού προσωπικού), που μπορούν να συνεισφέρουν με την παρέμβασή τους .

γ) Την λήψη απόφασης για τις ενδεικνυόμενες ενέργειες.

 

Λαμία 06-09-2022

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Νίκος Σταυρογιάννης

Θωμάς Στάικος

Νίκος Πάπουτσας

Βίβιαν Αργύρη

Ζαχαρίας Χαλβαντζής

Γιώργος Ζήσιμος

Τσακμάκης Δημήτριος

Δημήτρης Χαιρόπουλος

Γιάννης Ρούλιας

Στέλιος Καραγιάννης

Κατερίνα Αλαφοδήμου

Δημήτρης Μαντζάνας

Θεόδωρος Αρναούτογλου

Χάρης Κοντογιάννης

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Νέοι έλεγχοι – rapid tests σε Αμφίκλεια και Ζέλι

Έλεγχοι – rapid tests στο Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022, το κλιμάκιο του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *