Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δήμος Λοκρών: Δράσεις προώθησης του εθελοντισμού του μυελού των οστών

Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες ενημέρωσης και εγγραφές ως δότης μυελού των οστών

Ο Δήμος Λοκρών με το Κέντρο Κοινότητας και το ΚΕΔΜΟΠ – “Χάρισε Ζωή” συνεργάστηκαν στην προσπάθεια να στηρίξουν και να προωθήσουν την ανάγκη διάδοσης του εθελοντισμού του μυελού των οστών για να υποστηρίξουν τους ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη.

Ειδικότερα, συνδιοργάνωσαν ομιλίες ενημέρωσης:

· Την Παρασκευή, 23.09.2022 και ώρα 19:00 στην Αταλάντη, στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο.

· Το Σάββατο, 24.09.2022 και ώρα 11:00 στην Μαλεσίνα, στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Μαλεσίνας στο Δημοτικό Κατάστημα.

Έπειτα από κάθε ομιλία, όποιος πολίτης μεταξύ 18-40 ετών το επιθυμούσε έκανε εγγραφή ως δότης μυελού των οστών και έδινε δείγμα σιέλου.

Για κάθε πληροφορία μπορεί όποιος το επιθυμεί να επικοινωνεί με την Επίσημη Εκπρόσωπο του ΚΕΔΜΟΠ – “Χάρισε Ζωή”, Μαρία Κώστογλου στο τηλ. 69 8086 6846

Ευχαριστούμε όλους όσους ήθελαν να ενημερωθούν σε σχέση με το σημαντικό αυτό ζήτημα κοινωνικής προσφοράς και ειδικά τους πολίτες που ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 18 – 40 ετών και συμμετείχαν για να ενημερωθούν και εφόσον το επιθυμούσαν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Στο πλαίσιο των δράσεων το ΚΕΔΜΟΠ – “Χάρισε Ζωή” ενημέρωσε και έκανε εγγραφή σε εθελοντές δότες μυελού των οστών μέσω του Πανεπιστημίου Πατρών στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών για ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος, όπως λευχαιμία (τον πιο συνήθη καρκίνο στα παιδιά) και το λέμφωμα ή άλλες σοβαρές αιματολογικές παθήσεις. Πολλοί από αυτούς τους ασθενείς θα έχουν ελπίδα ζωής αν βρουν συμβατό δότη για να κάνουν μεταμόσχευση μυελού των οστών. Δίνοντας λίγο σάλιο, ο καθένας που είναι ηλικίας 18-40 ετών χρονών μπορούσε να γίνει εθελοντής δότης και μέσα από αυτήν την πράξη αλτρουισμού, ίσως μια μέρα να σώσει μια ζωή, αφού καθένας μας μπορεί να είναι ο Ένας και μοναδικός συμβατός δότης για έναν ασθενή σε ανάγκη μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Η δωρεά γίνεται μέσω αίματος και μόνο αν βρεθεί συμβατός με ασθενή. Είναι ακίνδυνο, ανώδυνο & μπορεί να σώσει μία ζωή.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, η Πρόεδρος του ΔΣ κ. Μάιτα Γιαννοπούλου, η Αντιδήμαρχος κ. Έλενα Κυριάκου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας κ. Ιωάννης Μπονόβας και πολίτες του Δήμου Λοκρών.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Έλεγχοι – rapid tests για κορονοϊό στη Στυλίδα

Ενημερωθείτε για τους νέους ελέγχους για κορονοϊό στη Στυλίδα. Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *