Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δήμος Λοκρών: Δράση υποστήριξης για την ένταξη παιδιών Ρομά στο σχολείο

Ενημερώνει σχετικά  με την δράση που πραγματοποιήθηκε, ο Δήμος Λοκρών:

Στις 11/7/2022 και στις 13/7/22 το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, πραγματοποίησε δράση εμψύχωσης και υποστήριξης για την ένταξη στην εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών της Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς επίσης εργάστηκε πάνω σε θέματα συμπεριφοράς και συγκέντρωσης.

Αρχικά, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, ορίστηκε πλαίσιο κανόνων και ακολουθίας των ενεργειών και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διανομή γραφικής ύλης, για την υλοποίηση της δράσης.

Τα παιδιά ασχολήθηκαν στις 11/7/2022 με εργασίες προγραφής και ζωγραφικής και στις 13/7/2022 ασχολήθηκαν με την αριθμητική, τη ζωγραφική και εργασίες προγραφής. Στο ενδιάμεσο των εργασιών και τις δύο μέρες η διαμεσολαβήτρια και η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομα προχώρησαν στην ανάγνωση παραμυθιών για την εξοικείωση με τον αφηγηματικό λόγο.

Οι προσπάθειες αυτές έχουν στόχο να οδηγήσουν στην ομαλότερη ένταξη των παιδιών Ρομά στην εκπαίδευση και να ενισχύσουν την κοινωνικοποίηση τους.

Οι δράσεις αυτές θα λαμβάνουν χώρα κάθε Δευτέρα και Τετάρτη μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και θα ακολουθήσουν και άλλες σε ότι αφορά την πραγματοποίηση της ένταξης του στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ 1964

Το Δ.Σ. του  Ερασιτέχνη Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ 1964 ενημερώνει για την έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *